IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пет цитата за живота от Хю Хефнър

21 ноември 2014 15 41

Игнорирайте хейтърите около себе си

Хю Хефнър; Снимка: Getty Images

Хю Хефнър; Снимка: Getty Images

Може да се каже, че основателят на най-известното мъжко списание в света – Playboy – Хю Хефнър, е живял доста нетрадиционен живот. За някои хора той е живата мечта, докато други твърдят, че той е олицетворение именно на това, което не е наред в обществото ни.

Независимо дали вие самите му симпатизирате или не, няма как да отречете, че Хю има огромно влияние върху американското общество и култура. През целия си живот той се бори срещу сексуалните репресии, цензура и дискриминация. Всъщност Хефнър е шампион, когато става дума за либерални ценности и толерантност в продължение на десетилетия.

Той спомага за сексуалната революция през 1960 година и е ревностен защитник на репродуктивните права на жените през целия си живот. Днес Хю е и отявлен поддръжник на еднополовите бракове, като споделя, че „Борбата за гей браковете е, всъщност борба за всички наши права“.

Всичките си успехи Хефнър е постигнал, тъй като не е обръщал внимание на негативните мнения по свой адрес. Пет негови цитата за живота ще ви вдъхновят и ще ви докажат защо трябва да игнорирате хейтърите:

1. „Хубаво е да бъдете егоисти. Но не и толкова егоцентрични, че никога да не слушате другите хора“.

Никой не е прав през цялото време, защото не съществува човек, който да бъде перфектен. Определено ниво на егоизъм винаги е полезно, но не и когато то ви извежда от реалния свят. Бъдете отворени за мнението на другите, тъй като вие няма как да знаете всичко.

2. „Ако оставите обществото и хората, равни на вас, да определят кои сте вие, всъщност вие сте най-малко това“.

Най-великите хора в историята не са позволили на социалните ограничения да определят накъде ще поемат в живота. Не позволявайте и вие на света да определя вашия живот и сами си изградете своята реалност. Не забравяйте, че единствената константа е промяната, така че бъдете отворени за нея. Игнорирайте скептиците и песимистите, защото щастието е въпрос на избор.

3. „Животът е прекалено кратък, за да изживявате нечия чужда мечта“.

Вие имате само един живот, така че не го пропилявайте. Преследвайте мечтите си безмилостно. Не позволявайте на никого да определя вашите граници или да ви поставя ограничения. Да вървите по стъпките на някой друг е само загуба на ценно време. Предначертайте своя собствен път, спрямо желанията и амбициите, които вие самите имате.

4. „Самотата няма много общо с това къде се намирате“.

Самотата не е чувство, то е състояние на ума. Научете се да се наслаждавате на времето, което имате сами със себе си. Научете се да се обичате – в този процес вие никога няма да бъдете сами. Покойният Робин Уилямс веднъж бе казал: „Аз си мислех, че най-лошото нещо в живота е да се окажеш сам. Най-лошото нещо в живота е да се окажеш с хора, които те карат да се чувстваш самотен“. Това, че сте сами, не трябва да ви кара да се чувствате самотни.

5. „Ако не разполагате с чувство за хумор за живота и за себе си, тогава значи вие сте стари“.

Смейте се, колкото можете повече, особено на себе си. Ако не успявате да се надсмеете на себе си, значи приемате живота прекалено насериозно. Запомнете, че всички правим грешки и вие трябва да се научите да не се тормозите прекалено много за тях.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари