IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нещата, с които трябва да се разделите преди Нова година

28 декември 2014 08 51

За да започнете 2015 начисто

Кадър от филма "Eat Pray Love"; Снимка: outnow.ch

Кадър от филма "Eat Pray Love"; Снимка: outnow.ch

Обикновено малко преди настъпването на Нова година човек започва да си съставя списък с желания и цели, които трябва да му се случат и които трябва да изпълни през новите 365 дни. Повечето хора се концентрират върху това, което искат да привлекат в живота си, отколкото към това, от което трябва да се освободят.

А как може да искате нещо да дойде при вас, ако преди това не сте направили място за него? Ето защо, не си пожелавайте и не си обещавайте каквото и да е било, преди първо да се разделите с някои характеристики на своята личност, мислене и разбиране за света. Ето и кои са те:

1. Разделете се с лошия си нрав. Не си позволявайте да правите нещо глупаво, само защото временно се чувствате зле.

2. Разделете се с яда си. Животът е твърде кратък, за да отравяте себе си с негативни емоции. Всъщност с яда си наказвате себе си за грешките на останалите – спрете да го правите.

3. Разделете се с идеята, че другите са по-добри от вас. Никой човек не е съвършен. Намерете вашата сила и се концентрирайте върху нея, без да се сравнявате с околните. Ако все пак го правите понякога – нека това ви служи за стимул, вместо да бъде повод за недоволство.

4. Разделете се с идеалите си с „изтекъл срок на годност“. Растежът е нещо болезнено. Промяната също. Но в крайна сметка нищо не е по-болезнено от това да стоите на място, на което вече не принадлежите.

5. Разделете се с отминалите трагедии. Не гледайте в миналото, а само се поучете от него. Няма смисъл да се притеснявате за бъдещето, заради вече отминали неща.

6. Разделете се с маниера си да избягвате проблемите. Избягвайки някой проблем, той не изчезва, а повечето пъти дори се задълбочава. Бъдете силни и се изправете лице в лице с него.

7. Разделете се с малките ежедневни недоволства. Повечето стрес, на който се подлагате, си го причинявате вие самите. Не малките неприятни неща ви причиняват стрес, а начина, по който вие реагирате на тях. Променете своята нагласа и бъдете по-позитивни.

8. Разделете се с идеята, че вашата личност се определя от материалното ви благополучие. Макар че в света, в който живеем това може да бъде трудно – все пак не забравяйте, че вие не струвате толкова, колкото струват вашите дрехи или кола. Две неща определят човек – търпението, когато няма нищо и отношението към другите, когато има много.

9. Разделете се с всички малки „бели“ лъжи. Как ще изградите доверие с тях? Бъдете честни, спазвайте обещанията си и казвайте „съжалявам“, когато сте се провалили. Бъдете човекът, когото искате да срещнете и с когото искате да прекарвате времето.

10. Разделете се с идеята, че трябва да поставяте нуждите на всеки друг пред вашите. Давайте колкото можете на хората около вас, но не позволявайте да бъдете използвани. Слушайте другите, но слушайте и собствения си глас.

11. Разделете се със страха си да следвате своята интуиция. Страхът е най-масовият убиец на мечти, така че не му позволявайте да достигне и до вашите.

Кадър от филма „Eat Pray Love“; Снимка: outnow.ch

12. Разделете се с критиката към себе си. Никой не е постигнал нещо голямо, когато е критикувал своята личност. Критиката е само начин да се поправите и да видите грешките си. От тук нататък трябва да се обичате, да се вдъхновявате, да си прощавате и да приемате себе си, такива каквито сте.

13. Разделете се с предубеждението, че не сте достатъчно привлекателни. Красотата на човек се състои не толкова от физическите му характеристики, колкото от неговото излъчване и отношение към света. Сещате ли се за ужасно чаровните хора, които нямат перфектната физика, но въпреки това са много атрактивни за противоположния пол? Ето за това става въпрос.

14. Разделете се с навика да се променяте, само за да се харесате на някого. Променяйте се, само защото чувствате такава нужда и защото смятате, че по този начин ще станете по-добри хора. Промяната трябва да се случи само, ако смятате, че това е най-правилното нещо за вас.

15. Разделете се с идеята, че всеки човек трябва да ви харесва. Това просто няма как да се случи – приемете го. Само си помислете за известните личности с милиони почитатели, които обаче са и обект на постоянни хейтърски коментари от други хора – дори те не могат да се харесат на всички.

16. Разделете се с идеята, че е твърде късно за ново начало. Никога не е късно за ново начало. Винаги може да опитате, защото в крайна сметка хората съжаляват само за нещата, които не са направили, а не за тези, в които са се провалили.

17. Разделете се с навика да отлагате всичко за последния момент. Спрете да протакате. Направете това, което се изисква от вас днес и избегнете излишните стрес и напрежение. Ще видите, че по този начин животът ви ще стане по-лесен и спокоен.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари