IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хубавите неща, които не може да се купят с пари

27 декември 2014 14 05

И които трябва да цените

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Казват, че най-важните неща в живота не могат да бъдат купени с пари. И са абсолютно прави.

Разбира се, всеки човек трябва да се стреми към материална осигуреност, защото по този начин е устроен светът, в който живеем. Но не на всяка цена.

Хората трябва да правят разлика между паричната стойност на нещо и неговата истинска стойност – тъй като само така може да отворят очите си за истинските неща в живота.

Ето и кои са хубавите неща, които не могат да бъдат купени с пари и които трябва да оценявате по достойнство:

Истинското приятелство

Натъртваме на истинското, защото човек може да има много „приятели“, които да му бъдат такива, заради някакви изгоди – в много случаи парични. Истинското приятелство обаче е едно от най-ценните неща, които човек може да притежава. Взаимоотношенията, основани на уважение и обич, не могат да бъдат купени с пари. Те се чувстват, те се усещат. Приятелите са подкрепата, която не ви дава да паднете в трудните моменти.

Семейните връзки

Колкото и да се карате със семейството си и своите роднини, те са изключително ценно нещо, което човек не може да си купи дори с милиони. Близките хора са тези, които ще бъдат до вас, когато си мислите, че светът се стоварва върху плещите ви и се чувствате абсолютно безсилни. Вашите родители, брат или сестра никога няма да ви изоставят и винаги ще ви подкрепят – точно като истинските приятели. Дори не трябва да се забравя, че приятелите идват и си отиват, а семейството винаги остава. То е гаранцията ви, че никога няма да се почувствате самотни.

Доброто здраве

Тъжната истина е, че когато човек има здравословен проблем и разполага с много пари, има много по-голяма вероятност да оздравее, отколкото човек, който не разполага с такива финансови възможности. Но пък нито милионите, нито милиардите на някого могат да се сравнят с доброто здраве на който и да е човек на тази планета. Защото то не може да бъде купено с пари. Не забравяйте да се грижите за своето тяло, да се храните здравословно, да спортувате и да се преглеждате редовно.

Знанията

За да е ясно – знанията не са равностойни на образованието. Придобиването на знания не зависи от това каква сума има в банковата ви сметка, а колко голямо е желанието ви да се развивате в тази посока. За щастие, времето, в което живеем, дава на човек много по-лесен достъп до информация.

Истинската любов

Свидетели сме на една култура, която се базира на взаимовръзката „любовни взаимоотношения-пари“. Но това не е истинска любов. Всъщност тя не се намира лесно и човек се нуждае от време, за да разбере какви всъщност са намеренията на неговия партньор. Щастливи обаче са тези, които обичат истински и които се радват на истинска любов от страна на своята половинка – нещо, което няма как да се купи с пари.

Хубавите преживявания

Спомнете си за някои от най-хубавите си преживявания, които сега са само красиви спомени. Тях не може да ги върнете, нито пък да ги купите с пари. Те обаче са ужасно ценни, тъй като показват на човек, че животът е хубав и че макар хората да са само прашинка във вселената, в себе си те носят ураган от емоции, чувства, спомени и мечти.

Истинският успех

Всъщност той може да бъде различен за всеки човек. Ето защо вие сами трябва да изградите своите стандарти за успех – най-често това е крайната дестинация на вашето лично пътуване. Истинският успех не може да бъде купен с пари, той може да бъде постигнат само с много труд, усилия и доза късмет.

Щастие

Вие не може да си купите щастие – само може да си купувате неща, които да ви заблуждават, че сте щастливи. Хубавите материални придобивки носят по-скоро радост на човек, а не щастие. То се чувства със сърцето и душата. Истината е, че хората могат да намират причина да бъдат щастливи всеки ден – стига да го пожелаят. Щастието трябва да се превърне в константа, за да си заслужава и никога да не омръзва.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

oliviadaniel93@gmail ( преди 7 години )
Търсите ли за заем? вие сте на точното място за вашите решения заем точно тук! Global Finance Limited дават кредити на физически лица и фирми при ниска и достъпна лихвен процент от 2%. моля свържете се с нас чрез електронна поща чрез (oliviadaniel93***gmail.com)Application Data1) Пълно име:2) Държава:3) Адрес:4) Състояние:5) Пол:6) Семейно положение:7) Професия:8) Телефон:9) Текуща позиция на мястото на работа:10) Месечен доход:11) необходима сума на кредита:12) продължителността на кредита:13) Цел на кредита:14) Религия:15) Кандидатствали ли сте преди:16) Дата на раждане:Благодаря,
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Sharon Berger ( преди 9 години )
Внимание :::::Ние сме сертифицирани, заслужаващи доверие, надеждност, ефективност,динамична и бързо надежден и сътрудничи финансист за недвижими имоти и всички видове финансиране на бизнесание издаваме дългосрочен заемМаксималният размер на кредита ще отпускат заеми е 500 милиона.Ние предлагаме тези видове заеми и много други:Лични заеми (необезпечен кредит)Бизнес кредити (необезпечени кредити)Консолидация КредитиКомбинацията от кредитПодобрение на домаМоля, ако обичате и интерес към нашата финансова оферта,Моля, свържете се с наспо електронна поща sharonbergers***gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
hatidje@mail.bg ( преди 9 години )
Анонимен ( преди 9 години )
Въпроса за връзката между парите и здравето не е съвсем еднозначен защото заради пари можеш да си загубиш здравето както и трудно ще се излекуваш без пари от нещо което се лекува но с пари.В едно уредено общество много неща могат да се постигнат с пари освен тези които изобщо не се отнасят до пари.Колкото е по-първично дадено общество толкова само парите не са достатъчни.Разбира се можеш да бъдеш щастлив и без пари но за това са нужни природни условия и подходящо общество.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Цветанка ( преди 9 години )
Всичко се купува,всичко се продава! С пари можеш да си купиш и "нежна" Любов и "искрено" приятелство и висок пост. Може би това което не се купува е искреното състрадание и милосърдието от сърдце!.... Не знам!?.....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар