IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 грешки, които провалят остатъка от деня ви

8 януари 2015 10 08

Малките промени ще ви направят по-усмихнати и енергични

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Още не сте пристигнали в офиса, а имате усещането, че ви чака ужасен ден. Настроението ви го няма, чувствате умора и нямате желание за нищо. Защо се получава така?

Отговорът вероятно се крие в грешките, които правите веднага щом станете от леглото.

Ето и кои са те:

Събуждате се в пещера

Ставате от леглото, бързате да си направите кафе, минавате за душ през банята, а после се качвате в колата и потегляте към офиса. До обяд почти не си подавате носа на въздух и слънце и това веднага се отразява на целия ви тонус.

Специалистите твърдят, че излагането на слънце поне за 20-30 минути регулира енергийните нива, апетита, метаболизма и подсилва имунната система.

Не пиете вода

Първото нещо, което трябва да направите, след като се събудите е, да изпиете голяма чаша вода, за да хидратирате организма след часовете на покой. Когато липсва вода в тялото, изпадате в лошо настроение, твърдят учените от университета в Питсбърг.

Средната дневна доза от течности е 2 литра!

Тренирате на празен стомах

Времето ви притиска, а и сте свикнали да не закусвате. Събуждате се и 10 минути по-късно вече сте на път към парка или залата. Нищо чудно, че после ви прилошава и нямате тонус! Закуската е най-важното хранене от деня, защото зарежда организма с необходимите калории, за да функционира нормално. Заложете на протеините и въглехидратите.

Хабите куп нерви в трафика

Задръстването сутрин наистина е брутално, но неминуемо. Не можете нищо да направите, така че е напълно излишно да си скапете настроението, псувайки водачите на превозните средства. По-добре си пуснете някоя весела музика или проведете някой забавен разговор, докато висите на опашката.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари