IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Благодаря ти, приятелко!

23 януари 2015 10 01

Нещата, за които трябва да благодарите на своята приятелка

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Най-добрата ви приятелка е сред най-важните хора в живота ви. Тя винаги е до вас и ви подкрепя, дори когато не харесвате това, което чувате. Свикнали сме да се държим по-свободно с близките си хора и понякога забравяме за такта, за това, че ги обиждаме или дори да им благодарим, тъй като ги приемаме за даденост. Те не ни се сърдят и не го правят на проблем, но все пак е хубаво да не забравяме добрите думи, дори да не ги очакват от нас.

Ето и 8 неща, за които не сте благодарили на най-добрата си приятелка, макар че е редно:

1. За това, че ви е приземявала, когато сте летели високо над земята. Понякога човек си вярва прекалено много и започва да се държи арогантно или грубо. В друг случай се пренася в мечтан свят и започва да живее по неговите правила, макар че те не отговарят на действителността. Тогава се намесва ТЯ. Казва ви няколко тежки думи, които вероятно ви нараняват, но пък ви карат да се замислите и да влезете в правия път.

2. Когато сте били във връзка с някого, който не е бил подходящ за вас, но тя не ви е спряла. Истинските уроци идват с личния опит. ТЯ вероятно е заподозряла, че той не е вашият човек, но ви е подкрепяла през всички перипетии и ви е оставила сама да стигнете до този извод. Все пак влюбеното сърце не слуша никого, но в крайна сметка си научихте урока.

3. За безбройните случаи, в които сте се оплаквали от живота и проблемите си без дори да я попитате как е. Понякога човек е толкова обсебен от собствените си драми, че забравя за всички останали. Не, че сте искали да я засегнете или да игнорирате нейния живот, но просто така се е получило. И най-важното е, че ТЯ го е приела и не ви се е разсърдила, а ви е слушала и подкрепяла.

4. Когато сте взимали назаем някоя нейна дреха и сте „забравяли“ да ѝ я върнете. За някои това е кражба, за други дребно неудобство в света на най-добрите приятелки. В нейната глава вие сте като сестри и връзката ви е по-силна от няколко парцалки, стига това да не се е превърнало в традиция. Може би сега е време вие да ѝ подарите нещо от гардероба си, което тя много харесва.

5. За това, че е била до вас в най-ужасните ви моменти. Кой ви бършеше сълзите, когато гаджето ви заряза? Кой ви прибра в дома си, когато се скарахте с вашите? Кой ви държеше косата, когато повръщахте на онзи паметен купон? Кой излъга заради вас, за да не бъдете наказани от директора?

6. Когато се присъединяваше към вашите „отчаяни вечери“ след поредния провал в личен план и вместо да ви съди, че се тъпчете с грешни храни, ви купуваше сладолед, и сядаше да яде и тъгува с вас. Приятелки в добро и зло!

7. За това, че ви позволи да се чувствате у дома си в нейния дом. Вие сте щастливка, защото имате два дома. Когато ви е тъжно, скучно, ядосано или просто имате нужда да избягате от вкъщи, вратите на нейния апартамент винаги са били отворени за вас – без въпроси и без забележки.

8. За това, че винаги ви е казвала истината в очите, дори когато боли. Истинската приятелка няма да ви спести нищо. Тя знае кога да си замълчи, кога да ви изслуша, кога да ви подложи рамо, но когато се самозаблуждавате или сте изгубили верния път, тя е като компас, който ви показва посоката.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари