IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лошите преживявания, заради които трябва да се чувствате благословени

14 януари 2015 12 15

Намирайте положителното във всяка ситуация

Снимка: "P.S. I Love You"

Снимка: "P.S. I Love You"

Не е нужно да бъдете религиозни, за да се чувствате благословени. Достатъчно е просто да имате позитивна нагласа за света и живота като цяло. Неслучайно хората са казали: „Всяко зло за добро“.

Дори в най-неприятни ситуации вие разполагате поне с една причина, заради която си струва да имате надежда и да се чувствате благословени.

Ето и няколко лоши преживявания, на които трябва да погледнете като благословия:

1. Денят, в който разбрахте, че вашият приятел ви е изневерил

Със сигурност подобно нещо няма как да бъде прието леко. Предаденото доверие, тъгата и може би яростта, която изпитвате, са напълно нормални. И вероятно ще ви бъде трудно да видите положителното в изневярата. Замислете се обаче – колкото по-рано, толкова по-добре. Така или иначе приятелят ви е щял да го направи, добре, че поне не сте загубили още много време с него.

2. Денят, в който не получихте работата, за която винаги сте мечтали

Понякога вселената си прави шеги с нас. Тя ни дава това, от което имаме нужда, докато ни лишава от това, което искаме. Само, защото не са ви назначили на мечтаната работа, не означава, че не сте успели. Всъщност със сигурност някоя друга по-подходяща възможност ви чака зад ъгъла. Отваряйте си очите, защото както знаете – когато една врата се затваря, винаги се отваря нова.

3. Денят, в който ви уволниха от работа

Може би до някаква степен вие имате вина за това. Вероятно не сте вършили задълженията си по възможно най-добрия начин. Ето ви мотивация да започнете да придобивате още знания и да се усъвършенствате. Веднъж направите ли го, вие ще се превърнете в по-ценен кадър и като нищо може да си намерите много по-добра и по-високоплатена работа.

4. Моментът, в който сте стигнали дъното

Хубавото в тази иначе ужасна ситуация е, че вие нямате друг изход, освен да се изкачвате нагоре. Дори да ви е необходимо известно време – в крайна сметка нещата няма как да се влошат. Единственото, което се иска от вас, е да намерите сили да се изправите и да приемете лошата ситуация, в която се намирате, като опит за едно по-добро бъдеще.

5. Моментът, в който ваш приятел ви „намушка в гърба“

В днешно време трудно може да разпознаете добрия от лошия приятел по простата причина, че много лоши обичат да се правят на добри. До един момент. Момент, в който вие сте уязвими и те се възползват от това. Добрата новина е, че това ще ви направи по-предпазливи и най-вече – че ще се разделите с токсичен човек, който така или иначе не бива да бъде в живота ви.

6. Моментът, в който сърцето ви е разбито на хиляди парченца

Това е ключов момент във вашия живот, който ви кара да пораствате, защото ви представя най-тъмната страна на живота. Чувствате се по начин, по който дори не сте подозирали. Всичко това е ценен опит, който натрупвате и който ще ви направи по-силни занапред в живота.

7. Денят, в който загубихте любим човек

Това е най-болезненият момент във вашия живот. Момент, през който дори разбитото на милион парченца сърце бледнее. Едва ли който и да е може да усети мъката на някой, който е загубил любим човек, ако самият той преди това не е изпитал същото. И макар че винаги във вас ще остане тъга, подобен драматичен момент ще ви научи колко крехък е животът. Ще ви накара да се чувствате щастливи, че вие все още имате шанс да го живеете и ще отвори очите ви за малките красиви неща, които до този момент не сте забелязвали.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари