IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За какво не трябва да съжалявате, докато сте на 20+

24 януари 2015 10 42

Не бъдете толкова строги към себе си

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всеки понякога взема грешни решения. Никой от нас не е съвършен и до голяма степен ние се учим да живеем, извличайки опит от собствените си грешки.

Всъщност времето от 20-тата до 30-тата година обикновено е период, в който грешките са често срещани. Вие обаче не трябва да бъдете прекалено строги към себе си. Докато сте в 20-те си години, грешките не са толкова фатални, а дори понякога са необходими.

Така че разберете кои са нещата, за които не бива повече да съжалявате, ако 30-тата ви година за вас тепърва предстои:

1. Отделяте малко часове за сън

Да, сънят е много важен. Той може да окаже влияние дори върху вашето тегло. Но могат ли хубавите спомени да бъдат заменени с полезно количество сън? Стига човек да не живее по този начин цял живот, може да си позволите понякога да лягате късно и да спите по едва няколко часа. Вашият организъм най-добре може да ви подскаже кога трябва да забавите темпото. Освен това много хора са продуктивни в късните часове на деня, когато вече би трябвало да са в леглото. Така че, не съжалявайте толкова за пропуснатите часове сън, когато ги заменяте с много по-хубави преживявания.

2. Поддържате връзка от разстояние

Да имате любовни отношения с човек, когото виждате рядко, защото се намира на километри от вас, никак не е лесно. Всъщност в повечето случаи подобен тип връзки се провалят. Въпреки това обаче тези отношения ви учат на търпение, на това как да цените повече човека до себе си, да имате повече доверие и да изпитвате по-малко ревност. Докато все още може да си позволите „експериментаторски“ връзки, в които да инвестирате време, значи това е опит, от който не бива да се лишавате.

3. Храните се в четири часа през нощта

След като е ясно, че хората на 20+ години не си лягат по часовник, нормално е денят и нощта им да се сливат. Хубавото е, че докато още сте в тези години, вашият метаболизъм е достатъчно бърз и не трябва да се притеснявате за последиците от нощните си хранения. Наслаждавайте се на това, което все още може да правите и не се обвинявайте прекалено.

4. Похарчили сте всичките си пари за нещо безразсъдно

Докато все още трябва да се грижите само за себе си (тоест нямате семейство или други отговорности), не е толкова лошо да изхарчите всичките си пари за скъпи обувки, например. Дори да знаете, че в следващите две седмици ще трябва да бъдете по-пестеливи с нормалните ежедневни разходи. Всеки човек има нужда да се поглези понякога, така че направете го и не му мислете толкова много. След това през целия си живот ще трябва да мислите и за другите.

5. Провалили сте се

Една от особеностите на младостта е, че човек често забравя, че не е непобедим. Той смята, че светът е отворен за него, че може да хване всяка възможност, която пожелае и че рискът да се провали е минимален. За съжаление, нещата невинаги са толкова лесни и провалът се превръща в чест гостенин на всеки един човек в даден момент от неговия живот. Докато още сте на 20+ обаче вие имате достатъчно време да опитате отново, да започнете отначало и да приемете неуспеха си като урок.

6. Оставате будни до 03:00 през нощта преди важен изпит/интервю/полет

Кой не го е правил? Всъщност може би сте забелязали, че в дните, когато най-много искате да заспите рано, това се случва най-трудно. Дори да проявите известна безотговорност и да си легнете късно през нощта преди да трябва да правите нещо важно на следващия ден, не се тормозете за това. В крайна сметка нещата винаги се получават, макар да не сте в най-добрата си кондиция.

7. Секс за една нощ

Като цяло, повечето пъти сексът за една нощ е лоша идея. Подлагате на риск не само здравето си (дори да използвате презерватив), но и психиката си. Макар на момента всичко да ви се струва прекрасно, сигурно ли е как ще се чувствате на следващия ден? Освен това винаги я има опасността сексът с този човек просто да не ви хареса. Въпреки това, ако се поддадете на подобен импулс, не бива да съжалявате за решението си. Направили сте нещо, което сте пожелали. Изпитали сте нещо ново. По-добре сега, отколкото в много по-неподходящо време.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари