IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кога си заслужава да излезете извън зоната си на комфорт?

27 февруари 2015 12 40

И какви са позитивите от това

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Никой не обича да излиза извън зоната си на комфорт. Избягваме дългите пътувания, слагаме си най-удобните обувки, дори да не са красиви и често пропускаме партита, защото сме прекалено уморени. Всяко излишно усилие ни се струва загуба на време.

Защо?

Страхуваме се да опитваме, страхуваме се да не се провалим, страхуваме се, че знаем какво ще се случи. Удобният живот не е толкова прекрасен, колкото ни се струва. Той ни поставя в една матрица и ни кара да пропуснем незабравими моменти, места и хора.

Телефоните, таблетите и компютрите ни позволяват да останем в една позната сфера, в която се чувстваме удобно. Излизаме на вечеря и когато ни стане тъпо или „различно“, отваряме чатовете и игнорираме случващото се и хората около нас. Просто е: Страхуваме се да влезем в нова територия, да научим нещо ново.

С началото на новата година е време да спрем да бягаме от нещата, които ни причиняват дискомфорт и да ги прегърнем.

Ето и откъде да започнем:

Градският транспорт

Вместо да се ровите из телефона си по време на дългото пътуване в претъпкания автобус, се огледайте. Дори да минавате всеки ден по един и същи маршрут, има какво да забележите. Използвайте времето в задръстването да проведете непринуден разговор, да споделите нечия усмивка, да поздравите непознат или да помогнете на възрастен човек да седне. Прегърнете дискомфорта, от него може да излезе нещо положително!

Пътуване в чужбина

Ако имате възможността да пътувате в чужбина, използвайте това предимство. Зарежете носталгията към дома и не се излежавайте до обяд. Запознайте се с новата култура и навици и смело се потопете в нея. Все пак това не е завинаги и може да нямате втори такъв шанс!

Нова работа

Хората сме същества на навика и смяната на работното място винаги ни носи стрес. Вместо да се пуснете по течението и да го играете „на сигурно“, възползвайте се от възможностите на новото работно място и разгърнете потенциала си. Опознайте колегите, задавайте въпроси, интересувайте се, поемете рискове. Всичко това само ще ви обогати и ще ви направи по-уверени и силни.

Преместване в нов град

Местенето в нов град със сигурност ще ви изкара от зоната ви на комфорт. Хората, сградите, обкръжението дори навиците ви вече ще бъдат други. Забравете за ограниченията, в които сами сте се затворили. Да, предишният ви живот ви липсва, но това не означава, че е по-добър от този. Разходете се, намерете си любими места, запознайте се с нови хора, експериментирайте.

Излизане на среща

Просто отидете. Нямате какво да облечете? Чувствате се неспокойни? Анализирате прекалено много? Рискувайте и просто отидете! Оставете очакванията у дома и се насладете на компанията на другия, може да останете приятно изненадани!

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Въпрос на време ( преди 9 години )
И като откриеш ***, дето те гонят от зоната си на комфорт им организираш един професионален бой. Не само да са бити, а да са натрошени максимално, но без опасност за живота. В болницата да осмислят целесъобразността на изгонването.Щото полицията не си мърда пръстите да открие гадинките :)))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар