IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се отървете от лошото настроение за една минута

9 февруари 2015 12 15

„Магически“ съвети, които ще ви помогнат

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всеки човек има лоши дни. Такива, в които просто не се чувства добре. Независимо дали за това си има някаква конкретна причина или по-скоро тя е сбор от много малки, дори на пръв поглед незначителни причини.

Например – закъснели сте за работа, залели сте се с горещото кафе, а колегата ви направо ви влудява. Вместо да се тормозите обаче, по-добре опитайте да подобрите начина, по който се чувствате. Най-хубавото е, че може да го направите дори за една минута. Ето и няколко предложения:

Усмихнете се

Доказано е, че усмивките предизвикват отделянето на по-голямо количество хормони на щастието и човек започва да се чувства по-добре. Усмихнете се, ако е необходимо дори насила. С всяка усмивка ще ви става все по-лесно и по-приятно. Струва си да опитате, нали? :)

Тренирайте

Ендорфините в тялото ви ще се повишат по време на тренировка – така че, ако имате възможност, действайте. В случай, че нямате възможност да посетите фитнес залата, може да опитате само с подскоци или скачане на въже. Важното е да поддържате физическа активност.

Помиришете някои приятни аромати

Вдишването на аромата на портокал или лавандулово масло може да намали тревожността и да подобри настроението. Така че следващия път, когато не се чувствате добре, купете си няколко портокала – тъкмо ще се предпазите от нездравословния избор на храна и ще успокоите тялото с приятен аромат.

Купете си цветя

Проучвания показват, че цветята осигуряват моментално и трайно повишение на настроението. Освен това те могат да ви направят по-продуктивни.

Хапнете шоколад

Едва ли имате нужда от причина, която да ви убеди да ядете шоколад. Но все пак ние ще ви дадем такава – консумацията на шоколад ще ви направи по-щастливи.

Представете си най-доброто свое Аз

Може би не се харесвате през цялото време и това е напълно нормално. Все пак в моментите, в които не се чувствате добре, не трябва да имате съмнения относно себе си. Ето защо точно тогава трябва да си представяте своето най-добро Аз – спокойни, уверени, танцуващи, усмихнати, чаровни, красиви. Със сигурност ще се почувствате по-добре и с по-приповдигнато настроение.

Запалете свещ

Трептенето на пламъка ще ви помогне по-бързо да кажете „сбогом“ на стреса.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Trojka Ahilowa ( преди 9 години )
Гоце ( преди 9 години )
Най- бързо и най- лесно става с марихуана. Всичко друго е вятър.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар