IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо човек изпада в „следуниверситетска криза“

16 февруари 2015 10 40

Причините, заради които точно тогава животът не е оцветен в розово

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако всичко върви по план, човек трябва да се дипломира на 23 години. Ще си кажете какво лошо има в тази възраст? Разбира се, на годините нищо им няма, дори са прекрасно време от човешкия живот.

Проблемът е, че след завършването на университета хората се сблъскват на 100% с реалния живот. Осъзнават истини, за които само са чували от по-големите и по-мъдрите. Разбират, че животът не е толкова розов, за колкото са го мислели.

Ето и кои са причините, заради които човек изпада в „следуниверситетска криза“:

1. Първата ви работа не е толкова бляскава, колкото сте очаквали

Дори има голям шанс първата ви работа да няма нищо общо със специалността, която сте изучавали четири години в университета. Много обнадеждаващо!

2. Може дори да нямате работа, след като се дипломирате

Безработицата е нещо, което могат да си позволят много малко хора по света. Хора, които са достатъчно богати, за да се отдават на хобитата си, да пазаруват, пътешестват и всичко в този ред на мисли. По-голяма част от хората обаче имат нужда от работа, а след като човек се дипломира, той става един от тях.

3. Може да се наложи да заживеете отново с родителите си

Малкият апартамент, който споделяхте с още двама човека ще ви се струва като най-невероятното нещо, в сравнение с възможността да се върнете отново у дома. За постоянно. Много завършили студенти, не успели да си намерят работа, се връщат в родните градове при родителите си. Тази „стъпка назад“ може наистина да бъде депресираща.

4. Вашето бъдеще ви се струва толкова неясно, че дори не знаете какво ще правите другата седмица

Вашите приятели правят планове за лятото или някое пътуване преди това, но вие нямате представа дали можете да бъдете част от тези планове. Не знаете нито колко пари ще имате тогава, нито къде и какво ще правите.

5. Ходенето по срещи не е станало по-лесно

Натискът върху вас започва да става по-силен, след като зачестите посещенията на сватби на ваши приятели. Хората на вашата възраст се сгодяват, женят и имат деца, а на вас всичко това ви се струва ужасно далечно и неосъществимо. Дори вече разбирате, че намирането на някой за „гадже“ сега е много по-трудно, отколкото преди няколко години, например.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари