IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правилата на позитивния живот

25 февруари 2015 14 30

Следвайте ги, за да се чувствате добре

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Животът може да бъде добър и лош – в зависимост от гледната точка. Човек няма как да промени нещата, които му се случват и които са извън неговия контрол, но може да промени начина, по който реагира на тях. Именно по това се различават някои хора от други.

Обикновено позитивните жени и мъже си личат отдалече – те са винаги усмихнати и заредени с положителна енергия. Не, те нямат по-малко проблеми. Просто не се тормозят за голяма част от тях. Ако вие самите искате да станете по-позитивни и съответно по-щастливи, трябва да спазвате следващите няколко правила:

1. Чувствайте се удобно в собствената си кожа

Това е първата стъпка, без която не можете да постигнете трансформацията, на която се надявате. Всеки човек се ражда с недостатъци. Приемете себе си или ако можете – променете това, което не ви удовлетворява. Важното е във всеки един момент да се чувствате удобно в своята кожа и да осъзнаете, че няма съвършени хора. Научете се как да обичате себе си, преди да заобичате живота.

2. Оценявайте това, което имате и никога не се сравнявайте с другите

Вие никога няма да се почувствате истински щастливи, ако постоянно се оглеждате в другите и желаете неща, които (все още) нямате. Тревата в двора на другата къща винаги изглежда по-зелена, но това не означава, че тя наистина е такава. Ако не успеете да оцените богатствата (материални и нематериални), които имате, вие никога няма да се почувствате удовлетворени и щастливи.

3. Виждайте положителното във всяка ситуация

Както вече казахме – не можете да контролирате живота, а само начина, по който гледате на него. Вие избирате дали да се чувствате тъжни, ядосани и разстроени или пък да се съсредоточите върху положителното. Вие сами избирате дали да останете в лошото или да го превъзмогнете и да започнете отначало.

4. Отървете се от вашата нужда да контролирате

Контролът кара човек да се чувства сигурен, но в същото време с контрола човек губи свободата си. Вероятно вие самите се опитвате да контролирате дадени ситуации, понякога ваши близки и живота като цяло. Нещата обаче невинаги вървят по план и когато нещо се обърка, вие трябва да бъдете подготвени за подобна вероятност. Постарайте се да дадете повече свобода на себе си и всички останали, за да оставите животът да ви изненадва приятно.

5. Живейте за момента

Може би една от причините, заради които малките деца и щастливите двойки са толкова често радостни е фактът, че те живеят за момента. Фокусират се върху това, което се случва пред очите им и изживяват всеки миг пълноценно. Щастливите хора не се тревожат за бъдещето и не се тормозят за миналото.

6. Спрете да анализирате всичко по няколко пъти

Прекаленото анализиране на нещата – от връзката ви до кариерата и финансите не е добре за вас. Обикновено човек анализира нещо, когато не се чувства сигурен. Премислянето на нещо по 100 пъти обаче, в повечето случаи не ви дава отговор, а само повече съмнения. Най-добре се вслушвайте повече във вътрешния си глас и ограничете разнищването на всяко нещо.

7. Потиснете егото си

Егото е нашата охрана, която предпазва самоуважението ни от атаки. Въпреки това понякога човек се превръща в жертва на собственото си его. Това се получава, защото в някои случаи то поема контрола над личността и човек става по-арогантен, отколкото е в действителност. Егото не е приятел и щастливите хора знаят това. Те се стремят да бъдат себе си, затова се стремят да потиснат егото си.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Как не разбраха авторите на подобни статии, че без нормални заплати и пенсии, без гарантирано образование и здравеопазване и с един постоянен стремеж за всеобщо сг.вняване на народонаселението ттова звучи меко казано ЦИНИЧНО.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Как не разбраха авторите на подобни статии, че без нормални заплати и пенсии, без гарантирано образование и здравеопазване и с един постоянен стремеж за всеобщо сг.вняване на народонаселението ттова звучи меко казано ЦИНИЧНО.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар