IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 начина да се върнете към нормалния си начин на живот, след като родите

10 март 2015 14 32

Когато вие сте щастливи, всички около вас са щастливи

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Раждането на дете е едно от най-невероятните изживявания на света, ала води след себе си огромни промени. Майчинството е „професия“ на пълен работен ден и след появата на вашето бебе, животът ви ще се върти изцяло около него.

В даден момент има силна вероятност да изпаднете в депресия и да започнете да оплаквате отминалите дни, в които бяхте по-безгрижни и имахте много динамични и интересни изживявания. Не се тревожете, всичко това ще ви се случи отново! Имайте търпение и програмирайте живота си така, че да имате време за всички и за себе си.

Ето и кои са първите стъпки, които трябва да предприемете, за да си върнете „загубеното“:

Излизайте на вечери/разходки/кафета с любимия

Майките често напълно забравят бащите на бебетата, когато те се родят. Това води след себе си сериозни проблеми и убива интимния живот и чувствата между двама души. Освен това, ако давате всичкото си време и енергия за мъника, ще забравите какво е да се чувствате жена. Намерете начин да осигурите малко уединение за себе си и половинката.

Наваксайте с клюките – шопинг с приятелки

Пазаруването е най-бързият начин да се почувствате нов човек и повдигнете самочувствието си. Направете го социално! Съберете дружките си и си направете дълга разходка из моловете, придружена от много клюки и пълни торби. Така ще се разсеете малко от темата за бебетата, ще се почувствате част от света и най-важното – ще подновите контактите си с хората!

Не си и помисляйте да се откажете от кариерата си

След като родите, логично няма да може да се върнете на работа, защото бебето ви ще се нуждае от вас. Не е нужно обаче да си давате почивка цели 2 години. Може да поемете малко работа от дома си, докато се грижите за бебето. Така няма да загубите тренинг, ще се чувствате полезни, а може и да изкарате нещо допълнително за семейния бюджет.

Намерете бавачка, организирайте баби за помощ

Много е важно да си осигурите отмяна в грижите по бебето. В момента, в който спрете да кърмите, то няма да е толкова зависимо от вашето присъствие и би било чудесно ако впрегнете родата или наемете бавачка, която да ви даде малко въздух. Ако разполагате поне с по няколко часа свобода на ден, ще се почувствате по-жизнерадостни и доволни от живота си.

Не забравяйте за себе си

Правете неща, които обичате – четете, слушайте музика, тренирайте у дома, отидете на спа, на фризьор и т. н. Когато вие сте щастливи, всички около вас ще са щастливи.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари