IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпросите, на които трябва да можете да отговорите след 30

15 март 2015 11 45

За да опознаете по-добре себе си

Мила Кунис; Снимка: Marie Claire

Мила Кунис; Снимка: Marie Claire

20-те години са периодът, в който въпросите преобладават, докато през 30-те години на ред идват отговорите. Много хора се плашат, че след навършването на своята 30-та годишнина, остаряват. Всъщност никой човек на 30 години не е стар – той просто е по-голям и да се надяваме – по-зрял.

През 20-те си години човек се учи, изследва, прави грешки и трупа опит. Разбира се, тези неща не спират, когато животът премине три десетилетия. Просто тогава той става по-улегнал и по-мъдър. А мъдростта идва, освен с грешките и натрупания опит, и със самоанализа.

Следващите въпроси ще ви помогнат да откриете по-добре кои сте всъщност, какво искате от живота и какви искате да станете:

1. Какво търся в партньора до себе си? Връзките след 30 вече не са за това да разберете какво искате, а за това да го преследвате.

2. Това ли е човекът, с когото искам да прекарам остатъка от живота си? Ако чакате половинката ви да се промени, най-добре просто си тръгнете от тази обречена връзка. Хората се променят, само ако самите те пожелаят.

3. Какво ще ме направи щастлив/а? Време е да бъдете наясно с това какво искате и какво не искате за живота си. Просто ви трябва подходяща стратегия за действие.

4. Струва ли си? Ако нещото, което се каните да направите, не си струва жертвата – просто не го правете.

5. Това ли е работата, която искам да върша в следващите 5-10 години? 20-те години са време за експерименти, включително и в професионалната сфера. След 30 трябва да се насочите към подходящото място.

6. Съжалявам ли наистина за нещо? Време е да разберете кои са вашите истински грешки и да си простите за тях. Както и да се предпазите, доколкото може от нови.

7. Искам ли семейство? В случай, че все още нямате такова, разбира се. На този въпрос няма правилен и грешен отговор. Има само вашият отговор.

8. Моите приятели наистина ли са ми приятели? През 20-те си години трябва да сте се научили, че човек не се нуждае от много приятели, а само от истински такива.

9. Добър приятел/ка ли съм аз? Ако да – чудесно, ако не – защо и как може да го промените?

10. Това ли е градът, в който искам да живея? 20-те години предразполагат към промени, но навършването на 30 е време, в което трябва да вземете решение кое е най-доброто място за вас.

11. Кога беше най-щастливият момент в живота ми?

12. Аз добра дъщеря/добър син ли съм? Знаете, че вече не разчитате на родителите си, но ви харесва идеята те да знаят, че могат да разчитат на вас.

13. Добър човек ли съм? За този въпрос годините не са важни, само честният отговор.

14. Пука ли ми какво мислят останалите? Ако все още да – време е да спрете да се тревожите за глупости.

15. Полагам ли достатъчно грижи за тялото ми? Ако не – време е да започнете.

16. Твърде късно ли е за промяна? Вече трябва да знаете, че никога не е късно за промяна.

17. Нужно ли ми е още нещо? През 20-те години много хора „летят в облаците“, докато на 30 вече трябва да имате по-реална представа за това от какво наистина се нуждаете и че твърде многото всъщност може да ви навреди.

18. Готов/а ли съм да бъда възрастен/възрастна? На 30 вече знаете, че възрастта няма нищо общо с усещането за това да бъдеш възрастен.

19. Имам ли животът, който искам? През 20-те си години само сте мечтали, след 30 е време да правите всичко възможно, за да осъществявате своите мечти.

20. Наистина ли съм на 30? Да, и в това няма нищо лошо! Напротив – вие сте по-мъдри, по-способни и по-смели.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари