IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се справите с емоционалното страдание

29 март 2015 14 09

Нещата, които трябва да си припомняте в тежък момент

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Колкото и хубав да е животът по принцип, всеки човек се сблъсква с различни трудности и проблеми. Едва ли има някой, който поне веднъж в живота си не е попадал в „емоционална дупка“. Обикновено в такива моменти човек не може да мисли за нищо друго, освен за неприятните чувства, които изпитва в момента.

Фокусирането върху лошата страна на нещата обаче ги прави още по-лоши! Ето защо, когато страдате емоционално, вие не трябва да мислите само за причините, които са породили това ваше състояние. Съсредоточете се върху следните неща и със сигурност това ще ви донесе нужното облекчение:

1. Емоционалното страдание ще ви накара да израснете като човек

Да, ще ви е нужно време, но само от вас зависи дали това ще бъде седмица, месец или година. Хубавото е, че в крайна сметка вие ще излезете от ситуацията един по-силен и зрял човек, който е по-подготвен за бъдещето!

2. Емоционалното страдание ще ви отведе до следващата стъпка в живота ви

Животът е поредица от изпитания и премеждия, но без тях не можем да оценим хубавите моменти. След като затворите една лоша глава от вашия живот, следва нова, която със сигурност ще бъде по-положителна и ще ви донесе щастливите мигове, за които копнеете. Важното е да не губите вяра и да виждате чашата наполовина пълна, а не наполовина празна.

3. Емоционалното страдание ще направи вашата история още по-интересна

Ако погледнете на живота си като на книга, бихте ли искали в нея всичко да бъде безпроблемно, ще ви бъде ли интересно? Дори и в романтичните филми героите преминават през различни изпитания, докато се отдадат на своята истинска любов. Комфортът е нещо чудесно, но ако имате само него, със сигурност в даден момент той ще ви доскучае.

4. Емоционалното страдание ви дава шанс да опознаете себе си по-добре

Дава ви шанс да разгърнете своята вътрешна сила, която ви помага да устоите в трудни моменти. Човек не осъзнава колко силен може да бъде, докато не му се наложи да го провери наистина. Както вероятно сте чували – само в трудни моменти може да проверите кой наистина е ваш приятел. Тежките моменти са проверка и на вашето скрито Аз, за което дори може би не сте подозирали.

5. Вашият триумф над емоционалното страдание ще вдъхнови някой друг

Когато преодолеете трудния момент, в който се намирате и излезете по-силни и по-мъдри от него, това ще послужи като вдъхновение и на хората около вас да направят същото. Ще дадете надежда на някого, че въпреки всичко той трябва да продължи да се бори и че рано или късно нещата ще се оправят.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари