IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо парите не са гаранция за щастие

2 април 2015 14 19

3 причини

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Всеки мечтае да печели и разполага с повече пари, вярвайки че те ще направят живота му по-лесен, щастлив и забавен. Разбира се, в това има логика, но също така е вярно, че парите могат да поемат контрола над живота ви по един негативен начин.

Хората, които разполагат с повече средства, наистина се чувстват по-силни и уверени в себе си, но парите не им гарантират лично щастие.

Харченето за вещи и удоволствия може да донесе на човек временна радост, но то се различава от истинското щастие....

Ето и 3 причини защо парите не са гаранция за благополучие:

1. Те вървят ръка за ръка със стрес

Стремежът към богатство е една от основните причини хората да страдат от хроничен стрес. Независимо дали искате да станете богати или вече разполагате с много пари, вие винаги ще усещате едно напрежение. Богатите хора се страхуват да не обеднеят, а бедните се стремят да станат богати – всички те живеят в безпокойство. Тоест, парите могат да ви донесат беда, без дори да го осъзнавате. Не забравяйте, че големите пари носят по-големи отговорности, а оттам и по-големи главоболия. Разбира се, че всеки има нужда от пари, но те не трябва да са основен приоритет в живота.

2. Парите влошават взаимоотношенията

Многобройни проучвания показват, че парите са най-голямата причина за неуспешните връзки. Борбата за пари пък е най-бързият начин да се сложи край на едно приятелство. Много хора се скарват завинаги именно покрай конфликт за пари. Затова не позволявайте парите да съсипят отношенията ви с вашите родители, братя и сестри, приятели, съпрузи или колеги. Ако сте обсебени от материалния свят, опитайте се да се преборите с тази своя мания. Променете начина си на мислене и ще видите, че ще се почувствате по-щастливи.

3. Парите водят до пристрастяване

Парите дават власт, а властта води до пристрастяване. В днешно време много хора имат зависимост към властта, подобна на тази към наркотиците или алкохола. Тези хора всеки ден се събуждат с мисълта, че искат да имат повече, а в същото време са недоволни от това, което вече имат. Материалните придобивки не са направили никого по-щастлив. Не забравяйте, че най-ценните неща в живота не са част от материалния свят, а са любов, семейство, здраве.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Апостол Апостолов ( преди 9 години )
До Змей. Малко си ***, та трябва 6 пъти да задаваш идиотския си въпрос. Да те е.а у левата ръня и у тъпата миризлива кандилница.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Апостол Апостолов ( преди 9 години )
Ако парите не ви правят щастливи, прехвърлете ги на моята банкова сметка.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар