IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Богатствата, които нямат нищо общо с парите

11 април 2015 09 27

Човек може да бъде богат, независимо от финансовото си състояние

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Парите са необходимост. Просто в такъв свят живеем. Те, както много други неща, имат своите добри и лоши страни. Неоспоримо е, че стабилното финансово състояние прави живота по-лесен като цяло, доближава човек до лукса и съответно по-големия комфорт.

Парите облекчават много от притесненията ни и са средството, което може да осигури уникални преживявания и сбъдване на мечти.

В същото време стабилното финансово състояние може да направи живота и по-сложен и по някакъв начин неправилен. Разточителството е едно от нещата, с което много хора допускат грешка, както и използването на парите за неподходящи цели.

Каквото и да си говорим обаче, те не са достатъчни, за да се чувства човек наистина щастлив.

В материалната действителност, в която живеем, все още има ценни неща, които нямат нищо общо с парите. Те се усещат със сърцето и с душата и ни правят богати, независимо с колко точно пари разполагаме.

Ето ги и тях:

1. Приятели, на които винаги може да разчитате

Това са онези хора, които застават до вас, независимо от обстоятелствата. Те ви правят компания не само в забавленията, но и в моментите, когато имате трудности. Истинските приятели предлагат помощта си, дори без да сте я искали. Те са до вас, обичат ви и сте сигурни, че никога няма да ви предадат.

2. Семейство, което ви обича

Какво по-хубаво от това да знаете, че най-близките ви хора ви обичат и също както приятелите ви, винаги ще бъдат до вас? Един човек може да се чувства наистина богат, ако има задружно и сплотено семейство, което да го дарява с обич, разбиране, подкрепа и помощ в трудни моменти.

3. Мъдрост

Това е нещо, което никога не можете да си купите. Дори най-интелигентните хора, завършили най-престижните и скъпи университети в света, могат да имат много малко мъдрост. Мъдростта сама по себе си не е интелект или пък логическо мислене. Мъдростта е опитът и уроците на живота, които човек научава.

4. Опознаване на света

С пари може да си купите билет до всяка точка на света, но това не означава, че вие реално ще можете да опознаете този свят. Много богати хора ходят на екзотични дестинации и прекарват цялото си време, затворени в луксозни петзвездни комплекси. По този начин те никога няма реално да опознаят света, другите култури, начина на живот на хората в различните държави. Никога няма да се слеят с местната атмосфера и да погледнат на живота от друг ъгъл.

5. Влюбването

То не може да бъде купено, защото просто се случва по необясними причини и е едно от най-хубавите и ценни неща в света. Финансите могат да имитират любов, но тя никога няма да бъде толкова силна и прекрасна, както истинската. Влюбеният, обичащ и обичан човек е богат човек.

6. Спомените

Те са голяма част от нашия живот. Спомените, които ни карат да се смеем, да плачем, да се усмихваме – колекцията от отминали случки, която представлява историята на нашия живот. Колкото повече спомени има човек, толкова по-богат е той. Това показва, че не е живял напразно и че се е възползвал от голяма част от възможностите, които животът му е предложил.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари