IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 фрази, които изсмукват енергията ви

19 април 2015 10 44

Самокритичните неща, които да спрете да казвате на себе си

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Защо ни е по-лесно да се критикуваме, отколкото да си пращаме позитивни послания?

Ако сами си повтаряме, че не ни бива в нещо или че не сме достатъчно привлекателни, ние реално практикуваме форма на самохипноза, която ни вреди.

Ако човек повтаря едно и също нещо отново и отново, той започва да го приема за вярно. За това е важно да се фокусирате върху хубавите неща в себе си, а не върху лошите.

Изхвърлете от ума си негативните фрази по свой адрес и се опитайте да мислите позитивно за себе си поне един цял ден.

Ето и пет вида самокритични фрази, които изсмукват енергията ви и ви дърпат надолу:

1. Аз не съм достатъчно добър/кадърен

Всеки човек е уникален и си има свои достойнства. Ако вие си мислите по няколко пъти на ден, че не сте достатъчно добър, да речем в професията си, вие ще си внушите тази идея и вместо да се стараете повече в тази област, съвсем ще се обезсърчите.

2. Той/тя е по-добър от мен, по-интелигентен, по-артистичен, по-, по- и т. н.

Не се сравнявайте с другите хора. Рядко ще имате реални доказателства, че някой е по-умен или по-талантлив от вас. Не е нужно да бъдете като другите, а да правите това, което можете и това, което обичате. Просто си търсете призванието и дайте най-доброто от себе си, за да го развиете.

3. Явно не съм симпатичен на хората

Това е много лоша фраза. Ако си я казвате като вид оправдание, когато нещо се обърка в живота ви, то вие по-скоро си вредите, отколкото да се самоуспокоявате. Полагайте усилия в общуването си с хората и никога не си внушавайте, че не сте симпатични, възпитани, мили и т. н.

4. Нямам шанс за успех

Обществото ни тласка към идеята, че професионалният успех е най-важното нещо в живота, защото върви ръка за ръка с повишаване на материалния статус. Успехът обаче не е най-важното нещо в един човешки живот. Много хора се чувстват успели, без да имат някакви професионални постижения и обратното – има хора, които са изградили много, но не са удовлетворени от себе си. Така че следвайте сърцето си и не мислете толкова за успеха.

5. Аз съм безсилен

Това е още една илюзия. В интерес на истината, това означава, че сте решили да се откажете от собствената си лична сила в дадена ситуация. Има хора, които с години смятат, че не могат да променят съдбата си, а всъщност им липсва смелост и желание за това.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари