IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Важните въпроси, които могат да променят посоката на живота ви

24 април 2015 10 45

Задавайте си ги често и ще усетите благотворното им въздействие

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Точният въпрос, зададен в точния момент, може да бъде ключът към мощната трансформация. Така че, ако искате да промените нещо в своя живот и най-вече в своята личност, трябва да умеете да си задавате точните въпроси, когато това е необходимо.

В случай, че имате нужда от изясняване на някои аспекти от вашия живот и/или по-голяма увереност, задаването на правилните въпроси със сигурност ще ви помогне. Разбира се, ако обещаете да давате и честни отговори.

Ето и кои са важните въпроси, които наистина могат да променят живота ви:

1. В момента какво е успешно в живота ми?

Човек цял живот се сблъсква с различни проблеми и това е напълно нормално. Въпреки това, за да бъдете щастливи, вие трябва да чувствате по-скоро щастие, отколкото негативни емоции. За да осъзнаете точно колко сте щастливи, помислете за това кои са успешните неща в живота ви в момента. Не забравяйте, че това могат да бъдат и нематериални неща като добро здраве, верни приятели, любящ любим човек и т. н.

2. Кое ще бъде това нещо, което ще има най-голямо положително въздействие върху живота ми, ако започна да го правя от днес?

Много пъти малките и постоянни жестове са много по-въздействащи, отколкото еднократната по-голяма промяна. Ето защо е нужно да насочите вниманието си към онова нещо, което (може би) отдавна искате да правите и което вероятно ще промени живота ви. Обмислете дали наистина можете да започнете постепенната промяна, която ще ви осигури един по-добър живот и не спирайте, докато не получите желаните резултати.

3. Кое е това нещо, което ще има най-голямо положително въздействие върху живота ми, ако спра да го правя от днес?

Това е другата страна на монетата – сетете се за нещото, което се явява пречка във вашия живот и за вашето развитие. Ако се сетите за определено нещо, направете всичко възможно да се откажете от него и да не нарушавате рутината.

4. Какъв съвет би дало моето 70-годишно Аз на мен сега?

С този въпрос може да предизвикате вашите скрити, дълбоки мисли и чувства – тези, които не си позволявате да пускате на свобода. Много често обаче именно те са най-добрият и най-мъдрият избор за вас. Просто трябва да бъдете достатъчно смели, за да се вслушате в тях и да последвате техния зов.

5. Ако бях 5% по-мил/а със себе си днес, какво щях да правя по различен начин?

От какво не бихте се спрели? В какво повече бихте си повярвали? За какво бихте събрали достатъчно кураж и т. н. и т. н. – въпросите са безкрайни. Пет процента са достатъчно, за да направят разлика, която може да повлияе на това по какъв начин се чувствате. Но не и прекалено голяма разлика, за да не се изисква от вас да правите насила огромни промени. С течение на времето обаче, тези стъпки от 5% могат да доведат до значителната и трайна промяна, на която се надявате.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 8 години )