IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тъжната истина: Повечето жени не се смятат за красиви!

3 юни 2015 13 02

Каква е причината?

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Не е тайна, че представителките на нежния пол не харесват части от тялото си. Страшното е, че по-голямата част от тях не биха определили себе си като „красиви“.

Ново изследване, поръчано от козметична марка, показва, че 80 % от дамите вярват като цяло, че всяка жена излъчва някаква красота. 96 % от тях обаче разкриха, че не могат да опишат себе си като красиви.

В анкетата са взели участие 6400 жени на възраст между 18 и 64 години от 5 големи световни градове – Сан Франциско, Шанхай, Делхи, Лондон и Сао Паоло.

Резултатите показват още, че 78 % от жените не се чувстват добре в кожата си. 32 % споделиха, че сами създават силното напрежение относно вида си, а 7 от 10 представителки на нежния пол обясниха, че според тях красотата не се крие само във физическите измерения.

И макар повечето дами да не виждат собствения си чар и сексапил, те не са слепи за този на другите. 88% от американките вярват, че всяка жена притежава нещо красиво. На това мнение са 94 % от индийките и 91 % от бразилките.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Лили ( преди 8 години )
Вродено е в човека да се стреми към съвършенство. И мъжете и жените не се харесват. Да кажеш на мъж, че е грозен няма да го учудиш, той искрено го вярва, защото не се харесва. Така е при всеки. По-неприятно е когато този факт се използва за печелене на пари..
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
реалист ( преди 8 години )
Напротив!Точно тия дето не се смятат красиви са най-красирите защото красотата идва отвътре.Красивата външност е като опаковката,само да подлъже копувача!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Исти ( преди 8 години )
Следващата цел на тази находчива фирма е резултата от нейното изследване да бъде популяризиран колкото се може повече,за да повлияе на посещаемостта на жените при козметик. Защото то не е направено заради простата статистика и за съхранение в папките,а именно с целта да повлияе.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Исти ( преди 8 години )
Резултата от изследването се пише така,както е необходимо на онзи който го поръчва. На козметичната фирма й върши работа това внушение,понеже ще накара доста жени по-охотно да се обръщат към услугите на козметици,за да се разкрасяват. Това е добре известно на козметичната фирма,затова е поръчала изследването.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар