IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 неща, за които по-добре изобщо да не се притеснявате

23 май 2015 11 02

За да бъдете наистина щастливи и да не се притеснявате излишно

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Всеки човек мечтае да бъде щастлив, независимо какво точно означава това за него. Хората обаче имат странната склонност сами да си слагат прегради по пътя към достигането на заветното щастие. Обикновено тези прегради са свързани с някакви притеснения, с неудовлетворение, комплекси и неизпълнени цели.

И макар че никой човек няма пълен контрол над живота си, той може да го направи по-приятен и по-лесен. Достатъчно е просто да не се тормози за някои напълно излишни неща. Разберете кои са те и ако вие самите имате притеснения за тях, просто спрете да се самобичувате. Това е единственият начин да станете по-щастливи!

1. Тегло

Както се казва – винаги търсете златната среда. Не си позволявайте да занемарявате тялото и здравето си, но в същото време не се вманиачавайте в нездравословни и дори опасни диети. Това, че не може да свалите тези няколко килограма вече половин година, не означава, че животът ви не е хубав! Не се обсебвайте от теглото си, намерете правилния начин за отслабване и резултатите със сигурност ще дойдат!

2. Любов

Ако все още не сте намерили своята половинка, това не бива да ви кара да се чувствате зле. Човек може да живее щастлив и пълноценен живот, когато е необвързан. Освен това вие трябва да се научите да обичате първо себе си и след това някой друг. Ако нямате достатъчно самочувствие и сте недоволни от живота си, нормално е, че няма да привличате подходящите хора към себе си.

3. Чуждо мнение

Съобразяването с мнението на другите е ужасен, лош навик, който задължително трябва да изкорените. Стига да не вредите на останалите по някакъв начин, не бива изобщо да се съобразявате с тяхното мнение. В крайна сметка вие живеете своя собствен живот и ако се водите от чуждото мнение, това би ви превърнало в истинска марионетка. Искате ли това?

4. Драма

Някои хора просто обожават драмата и макар че в собствените си очи те смятат себе си за „готини“, истината е, че никой друг не може да ги понася. Не е хубаво да правите за всяко нещо „от мухата слон“ или пък да се цупите, сякаш сте в детската градина. Проявете повече толерантност и ще видите, че ще сведете драмата до минимум.

5. Стрес

Ако дадено нещо няма да ви убие, не реагирайте на него така, сякаш ще го направи. Приемете, че почти нищо не е във вашия контрол, така че спрете с излишния стрес. Колкото по-малко притеснения и напрежение има във вашия свят, толкова по-щастлив ще бъде той.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари