IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Честит 24-ти май!

24 май 2015 04 30

Поредният празник, който ни кара да се чувстваме горди българи

Снимка: Булфото

Снимка: Булфото

„Спасявайки делото на Св. Св. Кирил и Методий, България е заслужила признателността и уважението не само на славянските народи, но и на света. И това ще бъде така, докато човечеството влага истинско съдържание в думите напредък, култура и човечност...“

Роже Бернар

Думите на френския лингвист и специалист по български език с международна репутация са поредното доказателство, което ни показва и напомня, че трябва да се чувстваме горди, защото сме българи.

24-ти май, Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, е един наистина специален ден. Сега нямаше да четете тези букви, ако не бяха братята Кирил и Методий и ако не бяха българите, успели да съхранят своята писменост и език през всички тези години.

Независимо от все по-засилената глобализация, навлизането на чуждици и употребата на латиница, не бива да позволяваме българският език да умира. Въпрос на почит и култура е човек да може да пише грамотно и да иска да изразява своите мисли на кирилица.

Това е един от отличителните знаци на нашата нация и ние трябва да се гордеем с него! Не само на 24-ти май, но през всички останали дни от годината! Обичайте културата и своя език. От всички нас зависи да предадем тази любов на следващите поколения и да продължаваме живота на славянската писменост!

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари