IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо трябва да сте „луди“, за да успеете в живота

24 юни 2015 12 01

С какво лудостта ви дава предимство пред останалите

Допреди да стане майка, Анджелина Джоли не се вписваше в установените норми; Снимка: Getty Images

Допреди да стане майка, Анджелина Джоли не се вписваше в установените норми; Снимка: Getty Images

Нормалното е за спокойните хора, които обичат да вървят по утъпкания път и не залагат на рискови ходове. Докато „лудостта“ е нещо съвсем различно – тя може да бъде едно от свързващите звена между всички успели хора. В много случаи лудостта е именно синоним на успеха.

Спомнете си за всички световноизвестни личности, на които в даден момент от живота им е бил сложен етикет луди – Ърнест Хемингуей, Стив Джобс, Анджелина Джоли, Оскар Уайлд, Салвадор Дали, Анди Уорхол, Карл Лагерфелд и много други.

Няма значение в каква сфера от живота ще се прояви лудостта – тя означава, че човек е новатор, а това безспорно ще му донесе успех. В крайна сметка лудостта е най-добрата почва за творчеството и креативността, които пък са движещи сили за свежите и вълнуващи идеи.

И ако все още имате съмнения, че човек трябва да бъде луд, за да успее в живота – прочетете следващите редове:

1. Лудите хора не се интересуват от това какво мислят другите

Ето защо те правят това, което наистина желаят, без да се съобразяват с наложените норми и приетите правила. Много пъти човек не следва сърцето си, именно за да не излезе от рамките на общоприетото от обществото. Лудостта дава смелост, с която хората се впускат в нови бизнес проекти, преследват докрай любовта на живота си и т. н.

2. Лудите хора мислят извън пределите на малка кутия

Те не позволяват на мислите им да се задържат между дори хипотетични стени. Лудите хора пускат своите мисли на свобода и много пъти това им помага да бъдат иновативни и да развиват своя интелект.

3. Лудите хора не се интересуват от правилата, нито се придържат към тях

За тях правилата са създадени, за да въдворяват ред и да потискат творческите умове, с които може да дойде голямата промяна.

4. Лудите хора вярват в себе си и в силата си

Светът, в който живеем, е изключително конкурентен. По тази причина, ако един човек иска да успее, той трябва да има вяра в себе си и в своите способности. Не всички хора са печеливши – обикновено печелившите са не хората, които са по-умни или по-брилянтни от останалите, а хората, които са повярвали, че са достатъчно специални.

5. Лудите хора не се страхуват от провала

Именно страхът е нещото, което пречи на човек да развива докрай своя потенциал. Никой не си е мислел, че ще може да се възстанови след като за пръв път са разбили сърцето му, но това не го е отказало от любовта. Същото е и с другите аспекти от живота. Както казват – човек повече съжалява за пропуснатите шансове, отколкото за грешките си. Лудите хора винаги рискуват, защото знаят, че могат и да спечелят.

6. Лудите хора са движени от страстта, не от парите

Когато само парите са крайната цел на човек, това никога няма да го направи напълно щастлив. Лудите хора са страстни и нищо не може да угаси огъня, който гори в тях. Именно тази неугасваща страст ще доведе до по-дълъг и мощен успех.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

platttonnn ( преди 8 години )
Може да говорите каквото си искате,това е ваша диагноза. Поставянето в кавички на шизофрения и психоза не ги прави по приемливи. Вашата едностранчивост ще ви изиграе лоша шега,ако не осъзнаете навреме инфлацията си.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
*_* ( преди 8 години )
Думата "луди" в заглавието е в кавички! Май platttonnn е прочел статията на първа сигнална и спада към лудите без кавички. Тази статия е за хора, които имат потенциала да четат "между редовете" и носи дълбок смисъл. Дано тези креативни хора станат повече в България, защото от КРЕТЕНИвни май я докарахме до тук!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
platttonnn ( преди 8 години )
Мисля,че минавате всякакви граници,и не разбирам защо редакторите пускат такива безумия.Малко ли ви е лудостта по пътищата...там ги подвеждат със сто процента адреналин,глупост голяма като вашата,осъзнайте се иначе ще се разболеете,ако не е късно...Творчеството е един от основните човешки инстинкти,ако той не е развит в необходимата степен,изкуството няма да е на висота,колкото и да е смахнат вашия човек.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар