IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лъжите за любовта и живота, които научихме от „Сексът и градът“

1 юли 2015 10 50

Кари Брадшоу и компания понякога заблуждават

Кадър от филма "Sex and the City"; Снимка: outnow.ch

Кадър от филма "Sex and the City"; Снимка: outnow.ch

„Сексът и градът“ е един от любимите сериали на милиони жени по целия свят. Неслучайно негови повторения се въртят и до днес, а след двата игрални филма, феновете на сериала все още се надяват да има и трета част.

Дамите обожават не само главната героиня Кари, но и трите ѝ верни приятелки. И макар че историите, разказани в сериала, до голяма степен са инспирирани от реалния живот, все пак има неща, които съвсем не са истина.

За да разберете по-добре за какво говорим, прочетете кои са лъжите по отношение на любовта и живота, които научихме от „Сексът и градът“:

1. Напълно нормално е да похарчите цялата си заплата за обувки, вместо да спестите пари

Обувките Manolo Blahnik може и да са класика, която да ви кара да се чувствате невероятно красиви и зашеметяващи, но все пак в живота има и задължения, които всеки пораснал човек трябва да поеме. Една интелигентна жена пък трябва да умее да балансира между неконтролируемото си желание да изкупи витрините на всички любими магазини и това да плаща сметките си навреме или пък да има някакви пари за „черни дни“.

2. В света има само четири типа жени

Според сериала жените могат да бъдат само безнадеждни романтички, цинични работохолички, пристрастени към секса купонджийки или по-срамежливи дами, вечно търсещи смисъла на любовта. Представителките на нежния пол, макар да си приличат по някои неща, са толкова различни, че сериала не бива да ни натрапва само тези четири образа.

3. Струва си да пропилявате времето си, опитвайки се да промените някой мъж

Години наред Кари се надяваше, че ще успее да промени Тузаря, но всъщност това беше предварително загубена кауза. Не забравяйте, че мъжете или не се променят, или се променят, но само ако те самите го пожелаят.

4. Няма нищо лошо да пиете по няколко коктейла всяка делнична вечер

Освен ако сте безработни и нямате нищо против да се справяте с махмурлука (доста често). Едва ли обаче, която и да е нормална работеща жена би могла да излиза и да консумира алкохол толкова често през делничните дни, без това да се отрази зле на работоспособността ѝ.

5. Жените говорят само за мъже и секс

В един от епизодите Миранда попита „как е възможно четири умни жени да говорят само за мъже“, но това по никакъв начин не промени посоката в разговорите на четирите приятелки. Съдейки по сериала, би трябвало жените да говорят единствено за мъже и секс. Е, спокойно, господа, това не е така!

6. Можете да носите обувки на високи токчета, но това никога няма да ви създаде дискомфорт

За съжаление, в реалния живот високите токчета са красиви, но и много мъчителни за всекидневна употреба. Особено за разходки из нюйоркските улици или пък тези на който и да е друг град.

7. Лесно е да се координира свободното време на четири жени в голям град

Понякога е трудно да се уговорите да обядвате само с една приятелка, какво остава за три накуп? Остава мистерия как Кари, Миранда, Саманта и Шарлот успяват винаги да си уговарят срещи, особено през деня, когато би трябвало да работят. Това със сигурност е невъзможно в реалния живот.

Кадър от филма „Sex and the City 2“; Снимка: outnow.ch

8. Бракът е крайната цел

Дори да сте гледали само един епизод на „Сексът и градът“, вече знаете, че Шарлот няма да се спре пред нищо, за да влезе в ролята на перфектната съпруга. Кари също копнееше през цялото време да бъде заедно с Тузаря до края на дните си, а Миранда често се оплакваше от факта, че е необвързана. Само Саманта беше против брака, но и връзките като цяло.

*Източник гифове: giphy.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари