IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да усетите лъжеца

2 юли 2015 05 00

5 сигурни знака, че някой се опитва да ви измами

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

За съжаление за някои хора, не всичко може да се скрие. През 2002 г. Робъртс С. Фелдман, психолог в Университета на Масачузетс, проведе проучване, чрез което установи, че 60% от хората лъжат по време на 10-минутен разговор.

Тук не говорим само за една малка лъжа. Средният брой на казани лъжи е бил на всеки 3 минути по една. За щастие ФБР консултантката д-р Лилиан Глас (тя работи с детектор на лъжата) публикува книга, в която ни помага да хванем лъжеца в крачка, още докато се опитва да ни измами. Ето за какво да следите:

1. Внимавайте за внезапни движения на главата

Ако разговаряте с някого, чиято глава внезапно се върти на ляво или дясно, сменяйки посоката си, значи човекът нещо ви мотае. Хората, които по време на разговор правят резки движения с главата, най-вероятно лъжат за нещо.

2. Обърнете внимание на промени в начина му на дишане

Ако човекът с когото говорите изведнъж започне да диша тежко, да сумти или да пъшка, по-добре не се доверявайте на думите му. По-вероятно е да е на път да ви излъже.

3. Ако той стои неподвижен като статуя, нещо не е както трябва

Хората, които нервничат и излъчват нервна енергия имат потенциал на лъжци. Внимавайте как обръщат лицето си докато говорят с вас. Ако те държат главата си твърде неподвижна, това може да е предупредителен знак, че нещо се опитват да смотаят. Просто тялото на човек прави естествени движения, когато всичко е наред.

4. Наблюдавайте ръцете на човека, в когото се съмнявате

Ако говорите с приятел или колега, който изведнъж по невнимание покрие устата си с ръка, значи този човек нещо ви мами. Този жест гласи затваряне на комуникацията.

5. Бъдете предпазливи от информационния свръхбагаж

Някои лъжци, с цел да направят историята си по-правдоподобна, започват да ни претоварват с информация, която разбира се, е напълно измислена. Затова, ако една история ви бъде разказана твърде подробно и детайлно, замислете се дали изобщо е истинска.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари