IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да промените живота си към по-добро

2 юли 2015 11 40

Няколко съвета, които ще ви помогнат

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Макар че обществото налага еднотипна рамка („ходи на училище, завърши университет, намери си работа, ожени се, имай деца, пенсионирай се“) за живота на всеки човек, родил се на тази планета, в крайна сметка щастието е различно за всеки от нас.

Ето защо, ако се чувствате по някакъв начин нещастни и неудовлетворени, ясно е, че трябва да промените нещо в живота си. Да тръгнете в различна посока или просто да смените компанията, в която се намирате. Има много опции и макар че на казване е лесно, всички знаем, че в действителност е по-трудно.

Въпреки това си заслужава да промените своя живот, колкото и невъзможно да ви се струва сега, защото в края на всичко ще намерите удовлетворението, от което се нуждаете. Така че, преди да е станало късно и да се питате „Как стигнах дотук?“, последвайте някои от следващите съвети:

1. Обградете се със силни хора

Ако около вас всичките ви приятели са постоянно недоволни и мрънкащи за всичко, няма как да се почувствате добре. Няма как да успеете, защото те съзнателно или несъзнателно ще ви спъват по пътя към успеха. Ето защо трябва да се обградите със силни хора, които също като вас искат да преследват щастието и които са готови да се преборят с всяка трудност.

2. Пътувайте

Понякога човек се чувства просто... „зациклил“. Нищо различно не се случва, сякаш монотонността е превзела целия му живот. Тук се намесва пътуването, което със сигурност внася цвят в живота на всеки от нас. Освен това то може да е вдъхновение за някоя голяма идея, както и дава по-различна перспектива за нещата като цяло.

3. Напуснете ужасната си работа

Разбира се, не го правете веднага, а изчакайте, докато успеете да спестите поне малко пари, с които да живеете, докато си намерите нова работа. Всеки човек прекарва голяма част от живота си на работното място, така че си струва то да бъде добро. Ако работите нещо, което мразите, време е да промените положението, в което се намирате.

4. Работете върху себе си

Започнете да се храните по-здравословно. Спортувайте. Всеки ден си записвайте идеи или нещо мотивиращо. Започнете да се гордеете със себе си. Правете добри избори, опитайте се да помагате на другите, да вършите нещо, което ви кара да се чувствате полезни. Опитайте се да подобрите личността си и ще видите как малко по малко всичко ще започне да си идва на мястото.

5. Преминете извън зоната си на комфорт

Направете това с малки стъпки, но вървете целенасочено извън своята зона на комфорт. Поставяйте си предизвикателства, защото това ще ви направи по-силни и уверени. След време ще си благодарите за целия първоначален стрес.

6. Отделете време, което да прекарвате сами

Човек трябва да остава сам със себе си, за да може да помисли върху нещата, които наистина иска. Понякога просто трябва да „изключите“ външния шум, да забравите за външния натиск и да слушате сърцето си.

7. Спрете да се страхувате от провал и отхвърляне

Винаги ще има моменти, в които ще се проваляте и ще се чувствате отхвърлени. Животът на никой човек не е изпълнен само с успехи. Важното е обаче да не се страхувате да се провалите и дори това да се случи, да знаете, че след всяко лошо нещо идва добро.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари