IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо трябва да откажете алкохола

21 август 2015 08 00

Може да е трудно, но пък си заслужава

Кадър от филма "Sex and the City"; Снимка: outnow.ch

Кадър от филма "Sex and the City"; Снимка: outnow.ch

По-голяма част от хората обичат да си пийват на специални поводи, на вечеря в ресторант или пък когато излизат да се забавляват с компания. На пръв поглед животът без алкохол изглежда лесен (и може би малко по-скучен), но в действителност за много хора това е истинско предизвикателство.

Отказването от питиетата означава цял нов живот. Но си струва да го опитате, защото той ще ви донесе много ползи. Ето и кои са те:

1. Помните какво преживявате

След като откажете алкохола, вече помните всеки момент от живота си. Без повече бели петна и разкази на приятели за това как е завършила буйната нощ. Повече спомени – по-добре изживян живот.

2. Не се събуждате с махмурлук

Без алкохол няма опасност от ужасния сутрешен махмурлук. След излизането петък вечер вече няма да „губите“ по-голяма част от съботата си, а ще може пълноценно да използвате почивните си дни. А и ще си спестите много часове дискомфорт. Все пак не е нужно да жертвате своите дни, заради нощите си.


3. Няма да изхвърляте парите си в тоалетната

Ако пресметнете колко пари давате за алкохол, със сигурност цифрата няма да ви допадне или пък ще я трансформирате в нещо, в което много повече си струва да инвестирате от финансите си. Гледайте на отказа от алкохол като на спестовен фонд.

4. Ще имате по-силна имунна система

Всички знаем за здравните ползи от консумацията на една чаша вино, но ако прекалявате с алкохола, се получава точно обратното нещо. Според Everyday Health твърде много питиета могат да отслабят имунната ви система.

5. Няма да съжалявате за глупави пиянски решения/постъпки

Късните, отчаяни обаждания и съобщения до бившата половинка или до човека, в когото сте тайно влюбени (но с него нещо не се получава), са нещо често срещано след няколко чашки в малките часове на нощта. Ако обаче се откажете от алкохола, вие ще запазите здравия си разум и няма да ви се налага след това да попадате върху личната си "стена на срама". Винаги е хубаво да се предпазите от няколко грешки.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари