IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да не бъдете толкова егоцентрични

5 октомври 2015 11 40

Не всичко се върти около вас

Кадър от филма "The Devil Wears Prada"; Снимка: outnow.ch

Кадър от филма "The Devil Wears Prada"; Снимка: outnow.ch

Хубаво е човек да опознае себе си и да се научи да се обича, въпреки своите недостатъци. За жалост, много хора обаче имат изкривена представа за своята личност. Те отказват да приемат, че има други, които са по-способни, изглеждащи по-добре или пък по-интелигентни.

Казано накратко – това са егоцентриците. В тяхната собствена вселена те са слънцето и всичко се върти около тях. Доказателство за това са и многобройните примери от социалните мрежи – хора, които са готови да направят всичко или да покажат всичко, само за да „спечелят“ няколко харесвания.

Егото на човек обаче не трябва да го превръща в някой, който няма ясна представа нито за себе си, нито за реалността като цяло. Ето защо е хубаво да се научите да не бъдете егоцентрични:

1. Не приемайте нещата твърде лично

Ако ваш приятел е забравил да ви се обади – това не е краят на света. Не търсете скрит замисъл и не мислете, че го е направил нарочно. Най-вероятно той наистина е забравил. Случва се, всички сме хора и забързаното ни ежедневие понякога ни изиграва лоша шега.

2. Вие не сте незаменими

Ако гледате по този начин на себе си и не полагате достатъчно усилия в различните сфери от живота си, скоро ще осъзнаете, че всъщност много лесно може да бъдете заменени с някой друг. Това важи с пълна сила за връзките ви, приятелствата, както и за вашата работа.

3. Не приемайте нищо за даденост

Може би смятате себе си за неотразими и мислите, че самото ви присъствие в живота на някого ви освобождава от „отговорности“. Това обаче изобщо не е така. Вие трябва да давате толкова, колкото и очаквате да получите от останалите.

4. Бъдете по-социални

Общувайте с повече хора. Всеки човек може да ви даде нещо, да ви научи на нещо. Комуникацията с много личности ще ви обогати и ще ви убеди, че всеки човек е достоен точно, колкото вас самите. Не се обграждайте само с хора, които ви поставят на пиедестал.

5. Размишлявайте над своите положителни и отрицателни качества

Никой от нас не е перфектен, така че и вие самите имате недостатъци. Мислете за тях, а не ги игнорирайте. Когато разберете какви са вашите проблеми, вие по-лесно ще успеете да ги разрешите. Егоцентризмът определено е нещо, над което трябва да работите.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Jaxon ( преди 7 месеца )
Вы великолепны ! Завертываете а также на созданный сервис :D Французский балкон застекленный
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
SheilaCam ( преди 8 месеца )
РедМетСплав один из ведущих дистрибьюторов металлов редкоземельных групп, включая вольфрам и молибден, и изделий из них. Существующие запасы редких металлов и современное оборудование обеспечивают нам возможность выполнения заказов и требований любой сложности и масштаба, поддерживая самые высокие стандарты качества. Постоянное развитие и новации в технологиях помогают нам удовлетворять запросы клиентов с самыми уникальными требованиями, при этом наш опыт и профессионализм обеспечивают надежно
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Ligialow ( преди 1 година )
Как да не бъдете толкова егоцентрични - Tialoto - Hello guys! mega онион
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
MichaelPer ( преди 1 година )
Как да не бъдете толкова егоцентрични - Tialoto - Plinko
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Jerrell ( преди 1 година )
Превеликое спасибо ! Забегаете и потом на наш веб ресурс ;) Балкон пластиком цена
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
JamesLRed ( преди 2 години )
Как да не бъдете толкова егоцентрични - Tialoto - Проект hydra onion был основан более чем 5 лет назад как ответ на регулярные блокировки сайтов и аккаунтов гос. службами контроля и цифровой охраны. Для достижения поставленной задачи базирование торговой площадки сайт гидра была перемещена на onion сеть для свободного доступа каждому желающему поситителю. У него самый богатый функционал среди всех сайтов подобной тематики, работает всегда бесперебойно и полностью анонимно. Всякие попытки заб ...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар