IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 начина да изкарате лесни пари с вещите си

13 октомври 2015 15 01

Готови ли сте да споделите придобивките си с другите?

Снимка: istock

Снимка: istock

Бихте ли споделили дрехите си с някого, за да изкарате допълнителни пари? В трудните икономически времена ще се изненадате колко хора са готови да потиснат чувството си за собственост и да пуснат имуществото си под наем в различни сайтове.

Според някои редовни „наематели“ човек може да си докара допълнителни 2500 евро годишно! А експертите от International Special Report on the Sharing Economy предвиждат огромен растеж в сферата на „споделената икономика“, която според тях ще обхване около 150 млн. души през следващите 12 месеца.

Ето и какво може да пуснете под наем срещу съответното заплащане:

Дома си

Много чужденци предпочитат да наемат апартамент или стая, отколкото хотел, когато идват у нас. Хубавото е, че тази услуга има клиенти целогодишно, а ако домът ви е на хубаво място, може да изкарате доста добри пари само за седмица!

Дрехи

Магазините за втора употреба са доста модерни, така че не се изненадвайте, че ще има и кандидати за вашите. Във Франция например има сайт (rentez-vous.com), в който хора качват дрехите, които пускат под наем и дори са окуражавани да се снимат с тях и да качат снимките. Вие може да използвате социалните мрежи, за да намерите потенциални клиенти!

Домакински уреди

Прахосмукачки, пароструйки, блендери, кухненски уреди... много хора биха предпочели сами да си свършат работата, вместо да викат експерти, но не разполагат със съответните уреди. Ако вие притежавате нещо качествено и работещо, защо да не го използвате, за да увеличите приходите си?

Кола

Рент-а-кар не е услуга измислена просто ей така. Цените за наемането на автомобил за няколко дни обаче са доста скъпи. Затова лесно може да ги подбиете и да дадете своя автомобил за няколко дни под наем. Преди това обаче задължително го измийте и проверете дали е в пълна изправност.

Колело

На Запад придвижването с велосипеди е много модерно. У нас също се работи в тази насока, като вече има доста алеи за колоездачи, а по морето почти на всеки ъгъл се предлагат колела под наем. Възползвайте се и от тази тенденция и предложете вашето, докато зимата още не е дошла!

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари