IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нещата, които трябва да направите поне веднъж в живота си!

10 октомври 2015 13 06

Те ще ви обогатят

Кадър от филма "Eat Pray Love"; Снимка: outnow.ch

Кадър от филма "Eat Pray Love"; Снимка: outnow.ch

Животът е едно истинско приключение – със своите добри и лоши моменти. Човек обаче не трябва да се уповава само на съдбата си, а да действа, за да направи своя живот по-хубав и щастлив. До голяма степен всичко е във вашите собствени ръце и от вас самите зависи как ще изживеете дните, които ви очакват.

Ако искате да се обогатите, разберете кои са нещата, които задължително трябва да направите поне веднъж в живота си. Опитайте и няма да съжалявате!

Направете нещо хубаво за някого, когото не познавате

Случайният акт на доброта не трябва да бъде нещо еднократно, а по-скоро идея, която да осъществявате във всеки подходящ момент. Но дори и само веднъж да помогнете на някого, когото не познавате, това е нещо чудесно. Малкото усилие от ваша страна може да зарадва много някого, а усмивката насреща и искреното „благодаря“ са вашата най-ценна награда.

Отидете на опера или балет

Излезте от зоната си на комфорт и направете нещо, което дори никога не сте си представяли, че можете да направите. Хиляди хора смятат, че не харесват балет или опера, без никога да са посещавали подобно събитие. Дайте шанс на непознатото – може и да се изненадате!

Направете нещо само за себе си

Макар и да звучи егоистично – направете нещо само за себе си. Сбъднете някакво свое желание, дори и малко. Подарете си скъпата вещ, за която мечтаете от дълго време, макар че ще трябва да преразгледате бюджета си заради нея. Скочете с бънджи, ако го искате от много време. Все пак трябва да мислите не само за другите, но и за себе си.

Пътувайте (колкото можете повече)

Може би почти всеки човек би искал да обиколи света, но за съжаление това едва ли е достъпно за по-голяма част от населението на Земята. Въпреки това вие трябва да се възползвате от всяка възможност за пътуване – независимо дали е до съседния град или пък държава. Би било хубаво да опознаете различни култури по света, но и срещата с нови хора от близки дестинации също е обогатяваща.

Кадър от филма „Eat Pray Love“; Снимка: outnow.ch

Играйте в снега

Вероятно не сте го правили, откакто бяхте деца? Не забравяйте обаче, че никога не сте прекалено пораснали за една игра в снега. Заобичайте отново зимата, радвайте ѝ се. Сложете шапка, ръкавици и шал и почувствайте снежната магия, както когато бяхте деца.

Прекарайте една нощ под звездите

Намерете подходящо място и спете под открито небе. Гледайте звездите преди да заспите, дишайте дълбоко и се почувствайте наистина свободни.

Разходете се сами сред природата

Останете сами със себе си, любувайте се на природата и забравете за останалите хора и шума на града. „Слейте“ се с природата и осъществете отново връзка с нея. Нещо, от което съвременният начин на живот ви отдалечава все повече.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Натали ( преди 8 години )
"Отидете на опера и на балет!"Е, обикновено хората ходят на опера и на балет! Иначе отдавна да са закрити оперните театри.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар