IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо тайно се радваме, че празниците свършиха

2 януари 2016 08 00

Вижте шест основателни причини

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Има много причини хората да се вълнуват тайно, че виждат края на коледните и новогодишни празници. Може би не всички се радват на този факт, но доста от нас изпитват известно облекчение.

След празниците често се чувстваме изтощени и пренаситени и ни се иска животът ни да се върне към своя обичаен коловоз.

А ето и 6 причини защо това е така:

1. Качили сте най-малко 5 килограма

Най-вероятно през последните 10-ина дни сте се местили от трапеза на трапеза и колкото и да сте внимавали за линията си, пак сте попрекалили с баниците, баклавите и питките и усещате талията си наедряла. Вероятно ви се ще да не виждате храна (и алкохол) и да не припарвате в кухнята поне една седмица.

2. Роднините са ви влудили

Коледните и новогодишни празници са период, в който хората традиционно отделят повече време и внимание на роднините си, но и това дотяга. След няколко поредни дни в компанията на членовете на семейството ви, вие сигурно сте уморени от едни и същи разговори и натяквания.

3. Дядо Коледа не ви е донесъл хубави подаръци, но пък доста ви е охарчил

Сега, след като празниците вече са зад гърба ви, вие ще осъзнаете, че не сте получили всички подаръци, на които сте се надявали и продължавате да имате нужда от това или онова. В същото време сте се охарчили доста и поне до март месец не виждате шанс да възстановите финансовото си положение, така че да си купите нещата, които искате.

4. Писнало ви е от досадната коледна украса навсякъде

Нека бъдем честни – коледната украса понякога е безумно обемна и досадна, а и повечето хора спират да я забелязват още преди Коледа. Така че вероятно нямате търпение да разчистите дома си от елхи, гирлянди, играчки, коледни чорапчета, свещи и т. н. Ако пък сте заложили на истинско коледно дърво, най-вероятно целия ви под е в иглички.

5. Вместо да си починете – празниците са ви уморили

Нека си го кажем – празниците са уморителни, особено за хората, които са пътували или са се социализирали повече от необходимото. Ако сте прекалили с наздравиците на Нова година, вероятно и на 2 и 3 януари ще се чувствате като парцал.

6. Дошло ви е до гуша от коледни песни и филми

Много е възможно коледната програма по телевизиите да ви е досадила и вече да си мечтаете за не толкова празнични предавания, филми и сериали. Същото важи и за коледните песни по радиото – време е за почивка!


Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари