IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да съхраните чорапогащите си от бактериите и времето

6 януари 2016 12 00

Особено в студа, когато са неизменна част от облеклото

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Студените дни ни карат да слагаме катове дрехи един върху друг. Неизменна част от облеклото ни стават и чорапогащите, които комбинираме с любимите си рокли и поли или просто слагаме под панталоните, за да се спасим от ниските температури. За някои това е истинско мъчение, тъй като те не само запарват, но и причиняват известен дискомфорт, впивайки се по цял ден в кожата. Други от вас пък са свикнали да ги носят и с желание демонстрират поредния си чифт с фигурки и цветове из офиса.

Без значение какво е отношението ви към вашите чорапогащи е хубаво да ги пазите и перете редовно, тъй като те са истински инкубатор на бактерии. Поради фината си материя обаче те се нуждаят от специални „грижи“. Какво да направите?

Прочетете етикета

Някои чорапогащи може да се перат в пералня, други трябва да почиствате на ръка, Прочетете внимателно етикета или кутийката на своя чифт, за да проверите дали може да ги пъхнете в машината. В никакъв случай обаче не ги слагайте в сушилнята!

Замразете ги

Не се шегуваме! Изплакнете чифта със студена вода и ги сложете във фризера. След като замръзне го извадете да се размрази. Тази процедура ще стегне материята и ще я направи по-здрава и устойчива.

Инвестирайте в специална торбичка

Продават се торбички за пране, в които може да поставите по-фино бельо и други аксесоари, така че да не се наранят при прането в пералня. Те със сигурност ще запазят вашите чорапогащи от разкъсване.

Снабдете се с няколко чифта

Поради потенето, търкането в кожата и дрехите, чорапогащите събират доста мръсотия и бактерии. Досущ като бельото е хубаво да ги перете и сменяте на няколко дни. Не носете един и същи чифт повече от 3 дни!

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари