IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 причини да прегърнете партньора си днес

8 февруари 2016 13 40

Заредете го с енергия и му дайте частица щастие

Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Всички обичаме да чуваме думите „Обичам те“ от любимия човек, но действията са далеч по-красноречиви за чувствата, които изпитваме. Дори малки жестове като една целувка по устните, погалване или прегръдка могат да ни заредят с много енергия и щастие. Същото важи и за човека до нас.

Не пропускайте тези моменти на внимание. Ето и няколко причини да не забравяте да прегърнете партньора си днес:

Той се чувства по-сигурен

Докосването между двама души, които имат връзка, веднага носи спокойствие и усещане за сигурност. Както вие се чувствате добре в прегръдките му, и той макар да е мъж, изпитва същото.

Прегръдката повишава нивата на окситоцин

Доказано е, че физическото докосване води до освобождаване на хормона на щастието.

Прави го щастлив

Прегръдката повишава и нивата на серотонин (друг хормон на щастието), който веднага повишава настроението. Във вашите ръце той се чувства желан и обичан, което моментално го прави и по-щастлив и подобрява деня му.

Подсилва връзката ви

Важно е да гушкате партньора си, както и той вас, което показва взаимност на чувствата и подсъзнателно ви кара да се чувствате „равнопоставени“ в отношенията си и в живота като цяло.

Проява на емпатия

Понякога с думи не можем да постигнем това, което можем с едно докосване. Ако видите, че той е тъжен, умислен или напрегнат, веднага го гушнете, за да го освободите от товара му. Това се случва на подсъзнателно ниво и той веднага ще се почувства по-добре и ще е готов да сподели с вас какво го тормози.

Може да доведе до нещо повече...

Имате настроение за секс? Не се бавете, а бързо долепете тяло до неговото и го прегърнете силно. С една страстна целувка нещата може бързо да се нагорещят.

Повишава самочувствието му

Прегръдките се асоциират с хубави неща. Те са демонстрация на любов, грижа, уважение, близост, подкрепа, а всичко това го кара да мисли позитивно и да се чувства по-добре и по-самоуверен, защото знае, че има някой, който го чака и е до него във всичко.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари