IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 стъпки да промените живота и тялото си завинаги

20 април 2016 05 00

Съвети от един доказан експерт

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Всички искаме да изглеждаме в топ форма и да сме здрави, но често дори след като променим начина си на хранене и започнем да спортуваме, резултатите идват бавно. Това от своя страна води до дразнение и мнозина се отказват от ограниченията и редовните тренировки, оправдавайки се, че те не работят.

Да, има шанс в даден момент „новият ви лайфстайл“ да спре да работи за вас, но това не означава, че трябва да се предадете и да зарежете крайната цел. Фитнес треньорът хореограф Шон Ти, известен по целия свят с домашните си фитнес програми Insanity, Focus T 25, Cize, Maxout 30, Hip Hop abs е помогнал на десетки хиляди души да постигнат мечтаното тяло... разбира се с много усилие и дисциплина от тяхна страна.

Ето и какви са съветите му, за да устоите на предизвикателството и да се сдобиете с желаните форми, здраве и самочувствие:

1. Правете каквото харесвате, а не каквото ви казват

Спортът трябва да бъде удоволствие, за да сте мотивирани и да се чувствате добре. Ето защо не е нужно сляпо да следвате модните тенденции, а по-скоро се фокусирайте върху движения и тренировки, които ви зареждат с позитивизъм и енергия.

2. Спрете с извиненията

Живеем в напрегнати времена, но ако човек има крайна цел и желае да я постигне, той ще намери енергия, време и решения.

3. Спрете да клюкарите и се захванете за работа

Телевизията, жълтите медии, светските събития...всичко това залива обикновения човек отвсякъде и често го кара да клюкари и да се разсейва с маловажни неща. Клюките могат да ви подхлъзнат и да загубите фокуса към важните неща и целите си. Стойте далече от тях и се захванете за работа!

4. Бъдете по-отворени

Вие сте най-големият си враг. Предразсъдъците, суеверията, закостенелите философски и житейски възгледи могат да ви попречат да промените живота си към по-добро. Бъдете смели, рискувайте, опитвайте нови неща и бъдете отворени за всякакви предизвикателства.

5. Уловете момента за промяна

Хората сме същества на навика, но той невинаги работи за нас. Ето защо в даден момент трябва да анализирате дали нещата, които правите, дават резултати. Може би е време да смените типа тренировка, да добавите повече тежести или да обновите менюто в хладилника си.

6. Информирайте се

Информацията е сила! Не спирайте да четете и да се интересувате от нещата, които ще ви доведат до крайната цел. Не знаете откъде може да изскочи нещо полезно, което да промени живота ви.

7. Поставяйте тялото си на първо място

Много от вас поставят себе си на последно място. Бъдете егоисти, поне що се касае до здравето ви! Ако вие не мислите и не се грижите за тялото си, няма кой да го направи... и то само няма да се промени.

8. Спрете да се оплаквате

Негативната енергия е токсична. Тя не само ви изтощава, но може буквално да ви разболее. Когато ви иде да се оплачете, по-добре помислете за нещо, което може да ви зареди с позитивизъм.

9. Стойте далече от токсичните хора

Не само вие, а и средата ви трябва да бъде позитивна. Ако сте обградени от хора, които ги мързи, не харесват живота си и постоянно ви заливат с негативизъм, то и вие ще станете като тях и няма да имате мотивация за нищо. Как тогава ще имате цели?

10. Спрете да отлагате

Най-лесно е човек да си намира оправдания да не свърши нещо, било то и полезно за него. За да не попаднете в този капан на отлагането, направете си план – стегнете сака с дрехи за тренировка предварително и го пъхнете в колата; направете си здравословно меню; запазете си час при фитнес треньор или се уговорете с приятелки да отидете заедно на аеробика, таебо, плуване, тенис и т. н.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари