IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 неща, с които гостите дразнят домакините

3 юни 2016 13 30

Има етикет, който трябва да се спазва

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Няма нищо по-хубаво от една приятна вечеря в компанията на приятели, особено за тези двойки, които обичат да готвят и да канят гости у дома. И все пак тази идилична вечер може да причини доста нерви на инициаторите ѝ, ако въпросните гости се окажат не добре възпитани и придирчиви.

Ето 5 неща, които дразнят двойките, които щедро са влезли в ролята на домакини:

Когато гостите ви спрат да си мерят чашките

Малко хора имат забавно пиянство. Повечето стават раздразнителни, критични и дори агресивни. Ето защо една приятна вечеря в добра компания може да се превърне лесно в кошмар или бойна арена, ако гостите се напият и извадят най-лошото от себе си наяве. Не едно и две приятелства са приключили след подобни изпълнения.

Когато някой от гостите се появи с празни ръце

Етикетът изисква, когато ходите на гости да донесете нещо дребно със себе си – били то цветя за домакинята, кутия бонбони или бутилка вино/водка/уиски. Не, че хората на които гостувате, не са се подготвили предварително, но жестът издава маниери и възпитание и е прието да не бъде пренебрегван. Колкото и да сте близки с домакините, рискувате да ги подразните, ако се появите с празни ръце.

Когато гостите ви откажат да ядат, защото не харесват храната

Обидно е да отидете на вечеря и да откажете да се храните, особено ако домакините са се постарали и дори са приготвили любимото ви ядене. В никакъв случай не казвайте на глас, че не ви харесва менюто и от куртоазия поне разчоплете чинията, в нея все ще има нещо, което може да хапнете.

Когато гостите ви започнат с някакви „диетични изисквания“

Не сте сам на масата, така че е проява на ниска култура да започнете да нареждате какви подправки да се слагат в общата салата или да чоплите демонстративно някои елементи от яденето с коментари, че никога не бихте сложили нещо толкова калорично в устата си.

Когато някой от необвързаните ви приятели започне да критикува връзките

Не стига, че сте го поканили в дома си, сготвили сте му, а той/тя си позволява да раздава „мъдрост“ за това каква трябва да бъде една връзка, колко глупаво е да правиш компромиси заради друг и т. н. Всеки има мнение по темата, но едва ли това е най-доброто време да го изразява и да съсипва настроението на останалите на масата.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари