IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пълен ли е животът ви наистина?

27 октомври 2016 15 00

5 въпроса, които да си зададете, за да разберете

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Лайфкоуч експертката Сара Джоунс споделя пет златни въпроса, които трябва да си зададете, за да разберете дали животът ви е пълен и смислен към този момент.

Ако дадете отговор на нейните пет въпроса, значи животът ви е хубав. Ето ги и въпросите, които тя е споделила пред Daily Mail:

1. Каква е вашата страст?

Ако наистина не знаете какви са вашите страсти и цел, то това означава, че не познавате добре самия себе си. Понякога хората забравят, че смисленият живот е този, който е насочен към себепознанието и този който има някакво предназначение.

2. Какво ви носи щастие?

Основната причина, поради която щастието е толкова важно за нас е, че това всъщност е нещото, което ни мотивира да преследваме целите в живота си. Стремежът към щастие ни помага да сбъдваме нашите съкровени лични амбиции и мечти. Също така, когато човек е щастлив, той има потенциала да прави щастливи и хората около себе си. Щастието е усещането, което човек изпитва, когато разбере, че всичко в живота му е точно така, както трябва да бъде. Това е усещане за вътрешен мир.

3. Колко често се усмихвате?

Усмивката е ключова съставка за създаването на здравословен начин на живот. Положителните мисли създават хубави емоции. Това звучи супер просто, но е много вярно. Мислете за нещата, които обичате да правите, визуализирайте ги и ще се чувствате по-щастливи в замяна. Освен това усмивката е заразна. Ако вие се усмихвате на света, светът ще се усмихне на вас. Затова озарявайте дните си и тези на хората около вас с усмивката си по-често!

4. Наполовина празна или наполовина пълна е за вас чашата?

Щастливи са онези хора, които живеят всеки ден с приемане и благодарност. Те вярват, че чашата им е наполовина пълна, а не наполовина празна. Това ги прави и по-приятни за околните. Оптимистично настроените хора имат и по-голямо самочувствие, а освен това се разболяват по-рядко.

5. Кога за последен път плакахте?

Сълзите са начин за промиване на отрицателни емоции от тялото ни. След като човек се разплаче, после се чувства емоционално пречистен. Така плачът премахва от душата ни всички отрицателни мисли, заседнали в ума ни. Когато човек плаче в трудни моменти, сам сваля емоционалния товар от плещите си. Противно на общоприетото схващане, сълзите са знак, че животът ви е пълен.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари