IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо на умните хора им е трудно да се влюбят

9 декември 2016 16 00

И често връзките им не издържат дълго

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако принадлежите към групата на по-интелигентните хора, любовният ви живот вероятно ще се окаже доста сложен и труден. Ще се чувствате често неразбрани и дори няма да сте сигурни къде точно грешите. Отговорът може да се крие във вашето IQ (коефициент на интелигентност).

Интелигентните хора на пръв поглед имат всичко – успехи в училище, перфектната кариера, активен социален живот и много приятели, но не им завиждайте! На тях им е много трудно да се влюбят и сами усложняват връзките си до безкрай. Причините:

1. Интелигентните хора ценят независимостта си

Някои хора ценят прекалено много свободата си като я пренасят в различни сфери от живота си. Не че нямат нужда от човек до себе си, просто не искат той да се бърка в живота им по никакъв начин. Това се превръща в страхотен проблем най-вече като заживеят заедно.

2. Не бързат да влязат във връзка

Когато умните хора са сами, това обикновено е резултат на тяхно съзнателно решение. Те предпочитат да прекарат малко време като необвързани, за да си направят съответните изводи за последния „неуспех“ и да съумеят да загърбят истински миналото. Това вероятно ги прави да изглеждат дистанцирани и срещуположният пол все по-рядко се престрашава да им влезе в личното пространство.

3. Не спират да анализират

Високоинтелигентните хора имат проблем с изключването на мозъка си. Те не спират да мислят и анализират, което понякога им пречи да живеят и да чувстват. Хубаво е във връзката да има и разум, но тя не трябва да се подчинява единствено на него и логиката, защото така е лишена от романтика, страст и емоции и се превръща в „сделка“ между двама души.

4. Те са предпазливи

Изхождайки от горната точка идва поредният проблем на умните – те са скептични и страшно предпазливи. За тях любовта от пръв поглед е глупост. И то не защото не са романтични, а просто защото се уповават на предишен опит, който им е донесъл болка. Защитният им механизъм работи винаги на максимална степен и много трудно свалят „гарда“, което проваля доста възможности пред тях в любовта.

5. Професионалисти преди любовници

Умните хора често са по-фокусирани върху кариерата си, отколкото върху любовния си живот. Те имат амбиции, които ги карат да влагат прекалено много енергия в работата и да я превръщат в приоритет. Разбира се това е проблем за техните половинки, на които им е писнало да бъдат на второ място. На практика много от успешните и умни хора, се женят в по-зряла възраст и не заради „бурна любов“, а по-скоро от леко практична гледна точка (имидж, уют, продължаване на рода, приятелство, уважение).

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 7 години )
Интелигентните хора са станали интелигентни, защото чувствата им като цяло / пориви, стремежи, привързаност, реакция към детайла..../ са по-развити и по-силни. Либидото само по себе си НЕ е чувство, но при интелигентните то е управляемо и не се изявява като дребна шарка или екзема.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар