IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да разпознаете фалшивите хора край вас

7 януари 2017 16 15

И съответно да ги изолирате от живота си

Снимка: Istock

Снимка: Istock

В живота си срещаме много хора, но от нас зависи кои ще останат в него. Със сигурност сте се сблъсквали с не един и двама нагаждачи, интересчии или казано по друг начин „фалшиви“ личности, които ви се правят на приятели, защото имат изгода от това. Те са неизменна част от ежедневието, но от вас зависи да пазите дистанция и да не ги допускате до близкия си кръг, където нямат място.

Как да разпознаете отдалече „фалшивите“ и „истинските“ хора:

1. Истинските хора уважават всеки човек. Фалшивите уважават само тези, които имат някакъв статут и власт и те предполагат, че биха могли да се облагодетелстват от нея.

2. Истинските хора не се опитват да се харесат на другите. Неискрените правят всичко възможно да бъдат забелязани и харесани от околните.

3. Истинските хора не търсят внимание. Фалшивите хора отчаяно се нуждаят и търсят вниманието на останалите.

4. Истинските хора не се хвалят. Неискрените не спират да говорят за себе си и за постиженията си, които в общия случай са изопачени.

5. Истинските хора говорят открито, фалшивите обичат да злословят зад гърба и да клюкарят.

6. Истинските хора правят всичко, за да изпълнят обещанията си. Неискрените ги дават лесно, но почти никога не ги спазват.

7. Истинските хора ценят другите, поздравяват ги за успехите им и се радват заедно с тях. Фалшивите отправят само критики, за да омаловажат постигнатото от другите и да се опитат да изпъкнат те самите, без да имат причина за това.

8. Истинските хора са мили и готови да помогнат на всеки. Фалшивите привидно помагат и то само ако имат някаква изгода от това.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари