IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 мотивиращи ритуала за по-свежа и приятна сутрин

26 февруари 2017 07 00

Събудете ума и тялото без стрес

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако събуждането сутрин е истински кошмар... е, добре дошли в клуба! Разбираме ви добре, особено през работните дни, когато буквално ви иде да хвърлите телефона си през прозореца след първия звън на алармата. Да не забравяме обаче, че много от нещата стават по-лесни и приятни само с промяна на настройката и правилните навици. Ето и 5 неща, които ще ви помогнат да заобичате утрините:

1. Предварителна подготовка

Ставането сутрин се превръща в мъчение до голяма степен, защото трябва да свършите куп неща преди дори да стигнете до кафето. Спестете си усилията! Още предната вечер може да приготвите кафето и да се наложи само да натиснете копчето, да изгладите и опънете на дивана дрехите, с които ще отидете на работа и дори да си приготвите закуската. Остава ви само да оправите леглото и да си измиете зъбите.

2. 10 минути релакс с кафето

Пиенето на кафе в много страни е истински ритуал. Затова отделете на това действие поне 10 минути на пълно спокойствие, за да се насладите на аромата, да се концентрирате и да се заредите мисловно с енергия. Наречете ги вашите 10 дзен минутки!

3. Упражнения

Да, да, вероятно нямате време. Не е нужно да правите 30-40 минутна тренировка. Достатъчни са 5-10 минути, за да събудят тялото и ума ви и да ви тонизират.

4. Пийте вода

Не само след ставане, а и преди лягане. Защо? Защото чаша вода ще ви накара да се изстреляте до тоалетната сутринта. Така дори няма да имате време да се самосъжалявате в леглото и да мислите как да сложите край на будилника до вас, а директно ще влезете в дневен режим. И, разбира се, тялото трябва да бъде хидратирано след 8-часовия си покой.

5. Заредете батериите с хубава музика

Любимо парче или група веднага ще повишат настроението ви. Без да се усетите може да извисявате вече глас и да се поклащате в такт с ритъма. Научно доказано е, че любимата музика повишава нивата на серотонин в организма – хормонът на щастието.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари