IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-честите грешки при закупуване на бельо

12 февруари 2017 14 15

За какво трябва да следите при следващия шопинг за бикини и сутиен

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Ако се замислите за първия си закупен сутиен, вероятно ще се усмихнете. Уцелихте ли точния размер и форма? Едва ли! Интересното е, че според британско проучване и след години много жени правят грешки при закупуването на бельото си. Ето и кои са най-често срещаните и как да се предпазите от тях:

1. По-голяма чашка/по-малка чашка

50 % от дамите си купуват сутиен (според проучването на Sparkling Strawberry ), а след това се оказва, че гърдите им не са пристегнати изобщо. Само леко навеждане прави огромен луфт между материята и плътта. Това напълно обезсмисля носенето на сутиен (освен ако целта не е визуална заблуда, че имат по-голям бюст). Другият често срещан проблем е по-малкият размер, който притиска плътта и в дълготраен план може да доведе до здравословни проблеми. Решението: Никога не купувайте бельо „на око“.

Дори да знаете номера си и да закупите същия размер, между моделите има разлика в усещането дори да са един и същи номер. Мерете на място!

2. Скучно бельо

20 % от жените не си купуват луксозно бельо заради ниско самочувствие. Решението: Вие заслужавате да се поглезите. Без значение дали има кой да го види или не, когато жената е със секси бельо, тя автоматично излъчва по-голяма увереност и сексапил.

3. Един и същи модел

Една жена трябва да има поне няколко различни модела сутиени. Задължителни са бриджитката (без презрамки), повдигащ сутиен, спортен сутиен и разбира се в цветовата гама – черно, телесно и бяло. Бельото е важно за цялостната визия и трябва да се връзва с облеклото ви – без значение дали сте с костюм, анцуг или вечерна рокля!

4. Износени сутиени

Сутиенът е като козметиката – той си има срок на годност. Малко са моделите, които може да носите с години без да помръднат.

Правилото: В общия случай след 8-ия месец трябва да смените сутиена си с друг, тъй като той вече се е отпуснал.

5. Очертаващи бикини

Да, за много от вас бикините са по-удобни от прашките. А според някои медицински лица вторите са дори вредни и нехигиенични. Уви, понякога се налага да ги слагате, тъй като памучните бикини се очертават по грозен начин под прилепналия по тялото панталон или рокля.

Решението: Ако ви е крайно неудобно да носите прашки, може да заложите на боксерки или на по-изрязани бикини от безшевна материя. Лятото пък може да си позволите дори да оставите бикините у дома, ако сте с дълга рокля.

6. Стегнат ластик

Понякога не уцелвате бикините и те прещипват кожата около ластика. Дори да не ви стискат, ако облечете нещо по тялото, това ще се превърне във видим „дефект“ и няма да изглежда добре.

Решението: Носете бикини/прашки с висока талия, които да пристягат цялата част под пъпа ви. Може да заложите и на оформящо бельо.

7. Разширена закопчалка

Купувате си сутиен, който закопчавате в най-стегнатия вариант. След известно време той се разширява и ви е голям.

Решението: През своя „живот“ сутиените може да се отпуснат с до 1,5 см. Затова никога не купувайте сутиен, който ви стои добре пристегнат максимално, тъй като с времето ще се разпусне.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари