IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разделете се с тези 6 неща, за да бъдете успешни

4 март 2017 15 15

Вината, извиненията, перфекционизмът са сред най-големите ви врагове

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Повечето хора мислят, че за да бъдат успешни, трябва да придобият нови квалификации, качества, навици. Понякога обаче е достатъчно да се отървете от негативните неща, които в действителност ви дърпат назад. Започнете с:

1. Извиненията

Успешните хора не винят семействата си, приятелите си, шефовете си и колегите си. Те умеят да поемат отговорност и винаги първо търсят причините за провала в себе си. Ако постоянно си търсите извинения, няма да решите проблемите си, няма и да се развивате.

2. Перфекционизма

Перфектното е недостижимо. Хубаво е да се стремите към усъвършенстване, но ако сте фокусирани изцяло върху това да бъдете перфектни, може да загубите пътя и истинската цел – а именно, да станете по-добри.

3. Страха

Страхът ви спира да разгърнете потенциала си. Дори да имате идеи и качества, вие не може да ги демонстрирате, нито реализирате. Страхливите души винаги остават най-назад, никога не са чути, следователно и разбрани.

4. Нуждата да контролирате всичко

Не можете да контролирате всичко. Това няма да ви помогне да бъдете по-успешни, а само ще се стресирате и ядосвате. Вместо да се опитате да контролирате всичко, опитайте се да гледате по-спокойно на нещата, да не се вглъбявате във всичко и да се фокусирате върху нещата, които наистина зависят от вас и можете да промените.

5. Предразсъдъците

Предразсъдъците са една спирачка, която ви пречи да видите хипотетични възможности. Само защото автоматично ви е внушено, че трябва да разбирате нещо по определен начин, не означава, че това е правилният начин. Отворете ума си и мислете по-абстрактно. Науката постоянно напредва, световните политики, модата, всичко се мени ден след ден, така че не бъдете човек със закостеняло мислене.

6. Токсичните хора

За да се чувствате добре и да бъдете позитивни и успешни, трябва да се обградите от съмишленици. Хора, които са позитивни, умни, които ви подкрепят и стимулират да се развивате. Премахнете мрънкащите завистливи песимисти, които могат да ви скапят настроението или да убият и най-смелите ви идеи с негативизма и страхливостта си.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари