IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 шопинг трика да спестите пари

5 март 2017 13 00

Осведомете се добре за всички намаления и отстъпки

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Един от най-успешните маркетингови трикове за продажби са промоциите, намаленията, разпродажбите. Те вече не се подчиняват на сезон или празник. Хората свикнаха да търсят именно продукти, които по някаква схема са намалени. Все повече хора започнаха да пазаруват онлайн неща, които преди взимаха само от магазините. Изкушението нарасна многократно, защото вече не се налага да влезеш в мол, за да те залеят куп дрехи, аксесоари и обувки – онлайн рекламите под различни форми са навсякъде.

За съжаление обаче, малцина могат да се похвалят с по-високи заплати и дебел портфейл. Затова е полезно да знаете как да пазарувате „разумно“! Ето няколко начина да пестите пари, докато се отдавате на изкушението:

1. Вземете купони, промокодове от Google

Може директно да потърсите онлайн дали някоя марка в момента предлага такъв тип намаление. Влизайки в някой онлайн магазин или сайт на моден бранд, огледайте внимателно цялата главна страница, за да видите дали някъде има подобна опция.

2. Оставете си имейла за известия

За някои подобни уведомления са досадни, спам. Но пък в седмичните/месечните известия получавате ценна информация за промоции, намаления, нови продукти и често именно чрез тези „нюзлетъри“, получавате персонален код/талон за намаление.

3. Посещавайте „групон“ сайтове или онлайн аутлети

Там намаленията са до 80% и можете да откриете интересни продукти и услуги.

4. Ако ще ходите на шопинг из мола, преди това посетете сайта на магазина

Магазини като H&M например приканват клиенти да посетят магазините им като дават намаления за тях в сайта си онлайн.

5. Спестете си доставката

Много марки предлагат безплатна доставка при покупки до определена сума. Може да се комбинирате с приятелка/роднина при поръчка, за да си спестите сумата за доставка, която за покупки от чужбина не е никак малка.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари