IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Голотата ни прави по-щастливи

24 април 2017 15 20

Сваляйте дрехите по-често, за да се заредите със самочувствие

Снимки: Istock

Снимки: Istock

Случвало ли ви се е да попаднете на нудистки плаж? А забелязали ли сте колко спокойни и усмихнати са хората на него? Голотата пред непознати хора може да ни направи по-щастливи, твърди ново изследване на лондонския университет „Голдсмитс“.

Учени са изследвали 849 души и установили, че тези, които прекарват по-голямата част от времето си без дрехи на открито или сред други, били по-щастливи. Те признали, че се чувстват добре в кожата си, имат по-високо самочувствие от тези, които предпочитат да стоят облечени.

Изследователите направили още два опита, но този път разговаряли с участниците преди и след като ги помолили да участват в нудистки акт. Резултатите били сходни: участниците разкрили, че се чувстват по-добре, след като се разголили.

„Това, което открихме, е че колкото по-дълго и по-често участва един човек в подобни активности, толкова по-щастлив е той“, поясни авторът на изследването д-р Кеон Уест. По-интересното е, че голотата може да повиши самочувствието! Когато човек се разхожда както майка го е родила сред други голи хора, той започва да възприема по-позитивно голото тяло (нормалното, неперфектно тяло) и дори своето собствено. Това лекува комплексите и неувереността му, убеден е Уест.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 6 години )
Случвало ми се е . Противна гледка.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар