IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Направете го през 20-те, за да не съжалявате следващите декади

2 март 2017 15 20

Младостта е времето, когато може да сте по-безразсъдни

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Всяко действие има последици. Липсата на такова също. Понякога последиците се проявяват веднага, друг път минават дълги години. И не се изненадвайте, че често ви повтарят: „Направи това сега, докато си млад/а, за да не съжаляваш после!“.

Ето няколко добри примера за това какво наистина е хубаво да направите в 20-те си години, за да не бъдете ощетени през следващите десетилетия:

1. Създайте си навиците да се храните здравословно и да тренирате редовно. Тялото ви ще ви благодари за това по-късно.

2. Избирайте внимателно с кого да прекарвате времето си. В даден момент ще отразявате чертите на 5 души, с които сте имали най-силен и постоянен контакт през годините.

3. Разберете, че не може да знаете всичко и не можете да се справите с всичко. Няма човек, който да има отговори на всички въпроси. Така ще си спестите много нерви и стрес.

4. Работете върху комуникативните си умения. Колкото по-добри ставате в това, толкова по-лесно ще ви бъде в следващите години.

5. Пътувайте колкото може повече.

6. Не се страхувайте да изразявате емоциите си. В даден момент може да няма човек, който да се вълнува от тях.

7. Взимайте работата си насериозно, но самия себе си не съвсем. Важно е човек да умее да се вглежда в собствените си недостатъци и грешки и да си ги признава и коригира.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари