IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралски живот: 11 стриктни правила за всяка принцеса

31 март 2017 10 20

Да си кралска особа се оказва истинско предизвикателство

Принцесата Каролин. Снимка: Reuters

Принцесата Каролин. Снимка: Reuters

Всяко малко момиченце мечтае да бъде принцеса. Някои дори като пораснат до последно се надяват да пленят някой чистокръвен принц и да си уредят живота. Да си принцеса обаче далеч не е такова неземно щастие (още повече във времена, когато титлата е просто титла и на практика жената няма никаква власт). Оказва се, че това е тежка работа, която се подчинява на много правила. Вижте само част от тях и се радвайте, че не сте родени с корона на главата!

1. Принцесата живее по домакинските правила на кралицата

Например, ако кралицата приключи да се храни, вие също трябва да го направите, без значение дали сте се нахранили.

2. Никакви мили имена и прякори

Да, короната е бреме и изисква сериозно отношение. Затова умалителните и прякорите са напълно забранени дори зад затворени врати!

3. Не можете да гласувате

На практика това не е забранено със закон, но се счита за неконституционно.

4. Не може да влизате в политиката

Отново това ще се приеме като предаване на конституцията.

5. Винаги трябва да изглеждате перфектно

Това означава, че постоянно ще сте с тонове грим, лъскави дрешки (не звучи толкова зле, но в даден момент ще ви се иска да нахлузите анцуга и да се мотаете по пантофи) и опъната в сложни прически коса.

6. Трябва да се посветите на благотворителност

Казано по друг начин, постоянно ще се снимате с бедни, бездомни, сираци, болни, жертви на бедствия и т. н.

7. Трябва да научите възможно най-много езици

Като кралска особа постоянно ще имате или ще ходите на гости на други себеподобни със синя кръв от различни държави и ще е във ваш плюс ако можете да заформите базов разговор на техния език.

8. Забранено ви е да играете Монополи

Напълно сериозно! Принц Андрю веднъж призна, че на кралските особи тази игра е забранена, защото била прекалено състезателна, агресивна и развивала алчността и меркантилността.

9. Забранено ви е да ядете миди

От страх да не получите натравяне.

10. Не можете да градите кариера. Да си принцеса е работа на пълно работно време, така че трябва да се откажете от идеята си за всякакви бизнес начинания и кариерно развитие. Дано поне имате време за някое и друго хоби!

11. Принцесите, които не са родени такива, нямат право да пристигат на събитие преди чистокръвните принцеси т. е. Кейт Мидълтън не може да се появи на бал или вечеря преди принцеса Анна, освен ако не е в компанията на съпруга си – престолонаследника принц Уилям.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари