Модата често ни кара да си купуваме скъпи, неудобни, екстравагантни дрехи и аксесоари.

И докато една суетна жена е готова да жертва комфорта си за няколко часа на високи токчета и ултрастегната пола, то тялото изобщо не е окей с това.

Не го карайте да „боледува“ и да ви „отмъщава“ и обърнете по-сериозно внимание на това какво обличате.

Ето и малък списък с щетите, които дрехите ви нанасят на вашата кожа и здраве:

Прекалено тесни дънки

Много девойки се оплакват, че им трябват време и усилия, за да се пъхнат в тесните си дънки. Те гълтат корема си и дърпат материята, докато не се вмъкнат в дрехата, която ги кара да се чувстват като в менгеме.

Още по темата

Тесните дънки могат да причинят изтръпване в краката ви, а плътността около талията може да предизвика ситуация като киселинен рефлукс. Натискът на плътната материя наранява и кожата.

Тесни поли

Притискането в областта на талията и стомаха може да предизвика проблеми с дишането.

Прашки

Те са особено опасни за вашата вагина. Доказано е, че прашките причиняват инфекции на пикочните пътища и също забавят възстановяването от инфекцията. Прашките също така могат да причинят хемороиди.

Изкуствени материи и бои

Доклад на Грийнпийс твърди, че тъканите, използвани от много големи международни марки, са боядисани и обработени по такъв начин, че могат да причинят разрушаване на хормоните в тялото ни. Всъщност някои са толкова лоши, че дори могат да причинят рак, когато се разпадат в природата.

Високи токчета

Красиви са, но освен неудобни са много опасни за гръбначния стълб, коленете и свода.

Остри обувки

Те притискат пръстите на краката ви и често водят до деформиране на кутрето, падане на нокътя му, изкривяване на костта на крака, познато като халус валгус.

Тежки бижута

Тежките бижута са истински бич за ушите и врата ви. Могат да доведат до възпаление и болки в цялото тяло от натиска върху шията.

Стегнати сутиени

Неправилният сутиен може да нанесе повече щети на тялото ви от липсата на това парче бельо. Ако пристягането е по-силно, то често води до проблеми в дишането, притискане на нервни окончания, лоша поза, болки в гърба.

Стягащо бельо

То може и да заглажда и прибира извивките ви, но е много вредно за тялото, защото притиска органите. Ако го носите прекалено често, може да си причините киселинен рефлукс, проблеми с дишането и дори увреждане на нервите.