IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колкото повече остаряваме, толкова по-щастливи ставаме

3 юли 2017 07 00

С възрастта ценностите се променят

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Порастването води до повече отговорности и нови тревоги, но се оказва, че с възрастта ставаме по-щастливи. Замислете се само за колко неща сте се тревожили като тийнейджъри и в 20-те си, които нямат такова значение за вас сега?

Скорошно изследване показва, че най-щастливите хора са над 50. 61% от участниците в проучването твърдят, че това са най-добрите години от живота им. По-интересното е, че половината смятат да попътуват из света, една пета искат да научат нов език, а една десета ще се учат да свирят на музикален инструмент.

Ето и нещата, в които сега намирате щастие и удовлетвореност:

Визията ви

Когато бяхте по-млади, постоянно си намирахте кусури, тъй като моделът ви за подражание бяха TV, кинозвездите и моделите. Сега вече сте прегърнали всичките си недостатъци и се чувствате добре в кожата си, дори да нямате тяло и визия на супермодел.

Модата

Преди искахте да сте на върха на модната вълна. Сега отново имате собствен стил и модни предпочитания, но за вас е най-важно вие да се харесвате, а не да сте клонинг на някое момиче от модните списания, с което нямате нищо общо.

Тихите нощи

Уикендът вече не означава задължително парти до сутринта с хора, които едва познавате. Чувствате се напълно доволни и щастливи да прекарате по-тиха вечер в приятна компания с вечеря, филми или настолни игри.

По-малко приятели

Вече сте осъзнали, че количеството не е равно на качество. Докато преди години е било въпрос на престиж и самоувереност да имате куп приятели край себе си, сега сте научили, че не всички са ви били приятели, а просто познати. Приятелят не е наличен само когато има забавления и сега дори избягвате подобни хора.

Заобиколени сте с много по-малко хора, които допускате до себе си, но пък знаете, че те са качествени и наистина са до вас във всякакви моменти.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари