IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се грижите за високите токчета  

15 октомври 2017 13 15

Тези обувки се нуждаят от специално внимание

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Обувките на висок ток са красиви и често неудобни. И все пак това не ви спира да ги обувате отново и отново. Този тип обувки често се захабяват бързо заради тънкия ток и острия връх, предразполагащ към ожулване. Не забравяйте да полагате специални грижи за тях. Ето и базовите „правила“.

1. Дайте им почивка

Високите токчета не са всекидневна обувка. Давайте им почивка (стъпалата ви също се нуждаят от нея), за да издържат по-дълго време в добра форма.

2. Никога не шофирайте с токчета

Шофирането на токове е сигурен начин да повредите обувките си и вероятно да провокирате пътнотранспортно произшествие. Натискът на петите може да доведе до счупване или охлузване на тока.

3. Винаги почиствайте обувките си

Грижете се всеки ден за вашите обувки, полирайте ги, лъскайте ги и ги подсушавайте добре, за да не задържат влага. Използвайте меки материи и подходящи продукти за материала, от който са направени.

4. Не допускайте да се вмиришат

Дори да поддържате перфектна хигиена на стъпалата ви, това не означава, че обувките ви няма да замиришат в даден момент. Може да неутрализирате миризмата със сода за хляб, която ще абсорбира влагата и мръсотията. Оставете да преседи и след това с кърпа внимателно забършете. Има и специални дезодоранти за обувки.

5. Дръжте ги в шкаф за обувки

За да запазите обувките си в перфектно състояние, трябва да ги изолирате от влага, слънчева светлина и мръсотия. Може да ги опаковате в специални найлони, да ги затворите в кутия и да ги приберете в шкафа за обувки.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари