IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 знака, че най-добрата ви приятелка е токсична за вас

7 октомври 2017 13 15

Дали не е време пътищата ви да се разделят?

Snimka: Pexels

Snimka: Pexels

Ако сте в ситуация, в която се чудите какво да мислите за най-добрата си приятелка, доверете се на инстинкта си. Ето и няколко „червени флагчета“, които ще ви подскажат, че тя не е човекът, за когото сте я мислили и всъщност ви вреди и е токсична за вас:

1. Тя ви съди за вашия социален статус и финансово състояние

Ако тя не спира да се изтъква пред вас със своите възможности и лайфстайл, опитвайки се да ви потисне, вместо да ви включи в него, то тя не ви е приятелка. Приятелството не се опира на материалното и произхода!

2. Налага ви приятели

Изборът с кого ще сте приятел е лично ваш. Никой няма право да ви поставя ултиматум с кого да бъдете приятели или не. Разбира се, ако има съмнение относно почтеността на някой край вас, един истински приятел ще ви предупреди, но в никакъв случай няма да ви налага с кого да дружите и с кого не.

3. Говори зад гърба ви

Пред вас тя е самата невинност и клюкари за околните с „най-добри намерения“. Но когато се обърнете, злослови за вас и издава тайните ви на другите. Такъв човек не може да бъде наречен приятел.

4. Не познава граници

Дори да сте много близки, това не ѝ дава право да рови в телефона ви, да чете съобщенията и дневника ви (ако имате такъв), да взима дрехите ви без да пита и да се меси в семейните ви дела, без някой да го изисква от нея. Всеки човек си има лично пространство и тя трябва да уважава вашето.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари