IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лесна жертва ли сте за престъпниците?

23 ноември 2017 08 20

Без да осъзнавате може да се окажете магнит за крадци, ако не внимавате

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

В днешно време престъпността е висока и лесно можем да станем жертва на различен тип криминални прояви. Понякога без да искаме ние улесняваме противника да ни обере/атакува, вместо да се предпазим от него. Разсеяността и несъобразителността ви са най-добрите приятели на престъпниците. Ето и къде бъркате, помагайки на криминалните типове да се възползват от вас:

1. Тичате със слушалки в ушите

Това е доста рисковано, защото по този начин притъпявате едно от основните си сетива и така лесно можете да бъдете атакувани или дори блъснати от превозно средство, ако пресичате без да се оглеждате.

2. Среща на непознато за вас място

Ако се срещате с хора, които не са ви близки или не познавате, винаги избирайте публично място, което ви е добре познато. Без значение от естеството на срещата.

3. Говорите или пишете по телефона разсеяно

Така сте фокусирали вниманието си върху човека от другата страна на връзката, а не в ставащото край вас. Вие сте разсеяни и това ви прави лесна жертва на някой нападател.

4. Държите чантата/куфарчето си далече

Когато сядате на пейка или в заведение, дръжте личните си вещи в непосредствена близост, съседният стол или края на пейката не е такава! Дори за секунда без надзор, те могат да бъдат лесно отмъкнати от минувач.

5. Много дини под една мишница

Когато торбите с покупките са много е лесно някоя просто да „изчезне“. Може и чантата ви да изчезне или пък някоя палава ръка бързо да се вмъкне в нея и да вземе портмонето/смартфона/ключовете ви.

6. Носите чантата си откопчана

Да, тя е под ръката ви, но пак дава възможност за по-обиграни ръце да извадят от нея каквото им трябва. Особено на места, където има много хора и се блъскат едни в други.

7. Нямате видимост до колата си

Трудно се намират места за паркиране, но забутани ъгли, или малки пространства на затънтени части от града не са най-доброто решение. Автокрадците са все по-умели и алармата няма да ви спаси. По-добре е да си платите за синя зона и да виждате автомобила си, отколкото да се разделите с него не по ваше желание.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари