IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 дразнещи „писатели“, които ви иде да блокирате

7 ноември 2017 12 00

Заслужават си го!

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Всеки ден пишем поне няколко съобщения. От таблета, от смартфона, от лаптопа... В социалната мрежа, във Вайбър, Скайп, есемес, мейл... и въпреки че често това е навик, пак изискваме някакво внимание и адекватна реципрочност от отсрещната страна. Ето защо продължаваме да се дразним на определени типажи хора, които сякаш омаловажават „историята“, оплакването, въпроса или на кратко – желанието ни за диалог.

Колко от тези имате в живота си?

1. Мързеливецът

Този тип „писатели“ не обичат да изписват дълги думи. На практика не обичат да изписват цели думи и най-често в отговор получавате от тях „ОК“ или само „К“ или емотиконка палец.

2. Любителят на абревиатурите

Защо да пише цяло словосъчетание или изречение, като може да драсне само няколко букви.

wtf (what the fuck); btw (by the way); lol (laugh out loud") са само част от абревиатурите, с които постоянно ви залива. И по-лошото е, че те са основно на английски тъй като на нашия език няма разпространени подобни словосъчетания, които могат да се ограничат до разпознаваеми няколко букви.

3. Кралят на емотиконите

Вие пишете ли пишете, а отсреща получавате емотиконка. Ухилено човече, разплакано човече... даже цял ред човечета. Вярно е, че технологиите напредват, онлайн комуникацията също се развива, но все още иконките не заместват цели изречения, така че по-добре не прекалявайте.

4. Пияницата

Не само че ви буди посред нощ, но съобщенията му са тотално лишени от мисъл и граматически правила.

5. Чакащият

Това е този тип, който може да отговори на съобщението ви след два дни, че дори и седмица. Таймингът ви определено се разминава, което е адски вбесяващо, особено ако имате догадка, че е видял съобщението ви доста по-рано.

6. Човекът повод

Той/тя ще пише, само когато имате рожден ден или по Коледа. Иначе комуникацията ви е занулена.

7. „Немият“

Неговият отговор на почти всичко е „Мхм“. Дразнещо е меко казано! С тези хора дори не може да се води диалог.

8. Нонстоп на линия

И макар досега да ви се иска да имате адекватен човек насреща, който да пише смислено, пълно и граматически правилно изречение без емотиконка, идва момент, в който бихте закопнели за малко лаконичност и мълчание. А именно когато си имате вземане-даване с човек, който просто не оставя телефона и ви засипва със съобщения и оферти като по часовник. Досада!

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари